Food & Drinks,  Hotspots

BlogVivant Hotspot: Mozaic Antwerp

Antwerpen heeft er sinds 22 november een nieuwe hotspot bijgekregen want dan opende MOZAIC de deuren. MOZAIC vond haar naam in de indrukwekkende terrazzovloed die de hele gelijkvloerse verdieping van het gebouw siert. Naast evenementenlocatie zal MOZAIC ook twee dagen in de week open zijn voor publiek.

Foto Pravda Pressroom

Het gebouw waar MOZAIC zich bevindt werd in 1908 opgetrokken als gaarkeuken voor de havenarbeiders. Het gebouw met opvallende eclectische bakstenen constructie kreeg verschillende herbestemmingen tot het in 2000 een horecafunctie kreeg onder de naam La Riva. Nu, bijna 20 jaar later werd de locatie volledig opnieuw onder handen genomen. De Marmeren toog, de fluwelen banken en stoelen maar ook de muziekinstallatie kreeg een volledige make-over. Wat ook nodig is om haar nieuwe functie als evenementenlocatie naar behoren te kunnen doen vervullen. Naast de event locatie is het ook fijn voor Bonvivants onder ons dat MOZAIC twee dagen open is voor publiek, want na een driegangenmenu op donderdag- en vrijdagavond wordt het restaurant een soft club. De muziek mag dan een streepje luider en er kan en mag gedanst worden. Dit concept daar hou ik van, want hoe vaak gebeurd het niet dat we na een restaurantbezoek volledig in de mood zijn om de avond te verlengen maar omdat we dan moeten verplaatsen toch uiteindelijk maar beslissen van naar huis te gaan… .

Foto Pravda Pressroom

Het idee voor MOZAIC hebben we volledig te danken aan Bart Claessens (eigenaar van het catering/private diningbedrijf Silverspoon) en zijn vennoot Vincent De Wit. Omdat ze vonden dat er in Antwerpen niet veel zaken meer zijn waar je na een heerlijk diner nog even gezellig kan blijven hangen en de benen los te gooien. Die leemte vullen ze nu in met MOZAIC. Het interieur met rijke materialen en ingetogen tinten laten het gebouw voor zich spreken en vormt de perfecte setting voor de combinatie van fine dining en ontspanning.

Foto Pravda Pressroom

Voor het eten gaat MOZAIC elke maand in zee met een gelauwerd chef die elke week een nieuw menu zal voorstellen. De eerste chef die zijn culinaire smaken tot op tafel zal brengen is Yves Mattagne van Seagrill in Brussel. Vervolgens zal David Martin van La Paix, uitgeroepen tot beste chef van het jaar door Gault&Millau, de plaats van Yves innemen. Er zal worden gewerkt met vaste menu’s waar het hoofdgerecht zowel in vis, vlees of veggie variant te verkrijgen zal zijn. Als voorgerecht zullen tapas du monde worden aangeboden die gedeeld kunnen worden door het hele gezelschap. Een dessert vervolledigt tenslotte het driegangenmenu die voor 85 euro per persoon zal aangeboden worden (exl. dranken).

Foto Pravda Pressroom

 

Krijg je net als deze BonVivant al zin om heerlijk te gaan smullen op deze exclusieve Hotspot dan kan je alvast hier alle gegevens terugvinden.

MOZAIC Antwerp
Londenstraat 52
2000 Antwerpen
Open op donderdag- en vrijdagavond vanaf 18u
www.mozaic.be

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *