Food & Drinks,  Hotspots

Blogvivant Hotspot: AKUAKATE ‘de avocadobar met latin vibe’

Deze week gingen we met BlogVivant langs bij Akuakate. Akuakate is een avocadobar die net 1 maand is geopend ter hoogte van de dijkkaai in Antwerpen op wandelafstand van de grote markt.  Je kan er genieten van American diner klassiekers zoals pancakes en toast avocado met een heerlijke latin toets. De avocadobar is bedoeld voor iedereen: veganisten, vegetariërs, mensen met voedselintoleranties en voor wie er graag toch een plakje spek op wil.

Foto door Gilles Draps – Akuakate

Akuakate is het geesteskind van ondernemers Stijn Hillebrant en Sarah Tondeur, die zich lieten inspireren door een reis naar Mexico. De smaken, geuren en kleuren van Centraal- en Zuid-Amerika zijn dan ook de rode draad door de menu kaart. Hun gedeelde passie voor reizen en een bewuste levensstijl weerspiegelt zich in de originele gerechten die Stijn Creëert.

Avocado is het begin en eindpunt van Akuakate, maar je kan er zoveel meer ontdekken zoals pro-biotische huisgemaakte kokosyoghurt, Venezolaanse arepa’s en cornbread french toasts. Alle gerechten zijn vegetarisch en er is een grote mogelijkheid tot vegan, gluten- en lactosevrije opties. Zo is het cornbread gemaakt van Stijn’s unieke glutenvrije mix van 6 verschillende bloemsoorten. En vleesliefhebbers kunnen dan weer kiezen voor een plakje spek erbij.

Het was voor ons een nieuw concept van uit eten gaan, maar genoten echt van de eerst en vooral ongedwongen sfeer die er hing. Alles ging er rustig aan toe, de bediening was super vriendelijk en hielpen ons mee de menu kaart verduidelijken. We kozen voor de classic toast met een eitje en kalkoenspek erop en voor een spicy variant op cornbread, Caballero. Alleen van de geur die er hing van een voorbijkomend gerecht ging het water ons al in de mond lopen, we keken echt uit naar onze lunch. Ja hoor, we werden verwend toen ons bordje voor ons werd geplaatst. Het zag er niet alleen Instagramproof uit maar was ook een echte smaakbom!
Blij dat we dit plekje ontdekt hebben en de volgende keer wil ik echt nog de pancakes als dessert proberen al was zo een toast avocado genoeg vullend om de hele namiddag aan te kunnen.

Foto door Gilles Draps – Akuakate

Wil je ook is gaan genieten van een fijn ontbijt of een heerlijke lunch dat kan van woensdag tot en met zondag telkens van 9u tot 17u.  Reserveren is helaas niet mogelijk want ze hanteren het principe ‘first come, first served’.

Je kan Akuate ook terugvinden op instagram door HIER te klikken.

 

En als je zaterdagmiddag (19/01) de stories van @TheKube_antwerp op instagram volgt dan kan je misschien wel gratis naar Akuakate gaan. (het is maar een tip) 🙂

 

 

 

22 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *