Food & Drinks,  Staycation België,  Travel

Staycation: Overnachten in het ibis Brussels off Grand Place Hotel.

Staycation, de kaart die ik in 2019 maandelijks trek op de blog voor een korte vakantie of uitstap dichtbij. Een korte break voor BonVivants om te ontsnappen aan de drukke & veeleisende maatschappij van vandaag. Je hoeft niet altijd het vliegtuig op te stappen om te ontspannen, met staycations op BlogVivant.be laat ik jullie zien dat dit ook kan dichtbij!

Deze maand trekken we voor onze Staycation naar Brussel, De hoofdstad van België en het hart van de Europese unie. Toeristen komen van her en der om deze stad te bezoeken met zijn leuke bezienswaardigheden en gezellige straatjes. Zo trokken wij voor de 2de keer op rij op Kerstdag naar Brussel. Even ontsnappen aan al de drukke familiefeesten en lekker genieten met zijn twee van de gezellige kerstsfeer. Natuurlijk is Brussel meer dan alleen zijn “winterpret”. Je kan er uren wandelen langs de Rue De Boucher over de grote markt richting “Manneke Pis” of misschien wel “Jeanneke Pis”. Heerlijke verborgen pareltjes om de Belgische of wereldkeuken te degusteren. Kortom in Brussel verveel je je nooit.  

Deze keer trokken we naar het Ibis Brussels off Grand Place Hotel. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis om Brussel te ontdekken. Het hotel is gelegen op 2 minuten wandelen van het centraal station, dus de auto kan je al thuis laten en je hoeft niet ver te wandelen met je reiskoffers. Ook om de stad te ontdekken is de ligging ideaal, het hotel ligt namelijk op een steenworp van de grote markt!
Het hotel heeft een modern maar warm gevoel, mede dankzij het vriendelijke onthaal door het baliepersoneel. De check-in was op een mum van tijd geregeld en trokken naar onze kamer. Daar werden men verwachtingen meer dan ingelost, een praktische kamer met open kast waar je toch netjes je koffers en kledij kwijt kan, een warm interieur met een moderne toets en een ruime badkamer met inloop douche. Ook kwam ik binnen en werd ik onmiddellijk naar het raam gezogen, ik had daar het mooiste zicht van Brussel denk ik. Ik trok het raam open en hoorde een straatmuzikant zingen, ik had een subliem zicht op de toren van het stadhuis en je voelde dat je in de kern zat van het bruisende Brussel. Geen paniek eenmaal de ramen terug gesloten was het muisstil in de kamer en kon je genieten van een rustige nacht.

In het hotel is ook een gezellige hotel bar, in contrast met de moderne lobby waan je je hier in een Parijs café. Even uitpuffen na het shoppen of na al die sight seeing kan je hier even terug tot rust komen en als ik je een tip mag geven probeer zeker hun eigen biertje: IBIS BEER. Ik schreef er al een blog over die je HIER terug kan vinden. Naast de bar is nog een mini shop waar je nog een late night snack of drankje kan scoren voor te nuttigen op de kamer.

Wat is er belangrijker naast een goede nachtrust op hotel? Juist ja… het ontbijt. Alles wat je wil kan je hier terug vinden. Je fruitsap kan je er vers persen, broodjes, een assortiment koffiekoeken, een gekookt of een roer ei, hartig beleg,… alles is aanwezig en en als kers op de taart kan je als ontbijt gewoon Brusselse wafels bakken. Ik hoef je niet te vertellen dat deze BonVivant voldaan van tafel ging.

22 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *