Food & Drinks

BlogVivant Hotspot: De Frigo

Voor onze nieuwe Hotspot van deze week trokken we naar Aalst. We hoorden dat er een leuk vlees restaurant was in een uniek kader dus dachten we dat we dit zeker is moesten gaan testen!

De Frigo is gevestigd in een oude slagerij van 1910 waar het interieur ongewijzigd bleef mits een paar aanpassingen doorheen de tijd. Langs de buitenkant ziet het er gewoon uit als een oude slagerij van vroeger en dat is het nog steeds. Overdag is de slagerij gewoon geopend onder de naam De Ridder. Van een originele binnenkomer is hier wel sprake. Achteraan in een slagerij is er meestal een frigo en vandaar moest men niet ver zoeken naar de naam van het restaurant. Bij het binnenkomen van het restaurant krijg ik een gezellig gevoel, de tegeltjes op de muur doen me terug denken aan de slagerij maar voor de rest is het restaurant erg warm en stijlvol aangekleed met een open keuken! Wanneer de zon schijnt is er ook een leuk terras voorzien achter het restaurant.

De Frigo is een echt vleesrestaurant. Hier kom je voor kwaliteitsvolle en ambachtelijke producten. Je kan hier kiezen voor een gewone Belgische steak van wit blauw of voor een stoofvlees gaan maar evengoed kan je hier exclusiever en kwaliteits vlees vinden zoals onder andere Wagyu (japans rund). Uiteraard hoe exclusiever het vlees hoe duurder men ook gaat. Maar dat bepaal jezelf natuurlijk. Voor ik het vergeet te melden kan je perfect als vegetariër hier een voor en hoofdgerecht nemen. De keuze is beperkt maar je hoeft niet op je honger te blijven zitten.


Wij kozen voor bij het aperitief een Charcuterie bord, als hoofdgerecht een Irish Rib Eye en als dessert kozen we voor de Tiramisu en de Crème Brulée. Het hoofdgerecht werd trouwens geserveerd met een fris slaatje, verse mayonaise en vers gesneden frietjes gebakken in ossevet. De gerechten waren één voor één culinair hoogstaand.

 

De bediening was vriendelijk en verliep erg vlot (misschien volgde alles misschien iets te snel op elkaar, maar dat hadden we dan ook moeten aangeven bij het bestellen).

We kijken terug op een lekkere culinaire vlees ervaring! Ook wil ik is terug gaan voor de lunch want elke middag zie ik fijne menu’s verschijnen op de facebookpagina aan democratische prijzen.

Op de site kan je reserveren maar ondanks dat deze site volzet aangaf kan je best altijd zelf contact opnemen met het restaurant want zo konden wij nog een tafeltje voor 2 bemachtigen!

Ben jij een vlees of visliefhebber? Ken jij nog leuke hotspots in jouw buurt? Zou je dit adresje wel eens willen bezoeken?
Laat hieronder dan zeker een berichtje na! 🙂

 

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *