Smoothie recepten met Philips ProBlend
Ontbijt,  Recepten

Gezonde smoothie recepten + mijn ervaring met Philips ProBlend

Philips ProBlend

Ik hou van kokerellen. En als het iets gezonds is, dan is dat mooi meegenomen! Het lijkt altijd veel werk maar ik kan je beloven dat maken van een smoothie hoogstens tien minuten in beslag neemt met de afwas inbegrepen.

De Philips Problend heeft naast de grote schenkkan ook 2 bekers voor onderweg in het pakket zitten. Handig wanneer je toch in tijdsnood zit. Zo kan je eigenlijk de hele voormiddag door genieten van jouw smoothie. Want een smoothie moet je niet zomaar leegdrinken maar echt op kauwen om de vertering te bevorderen. Je merkt al snel dat je bij het eten/drinken van een smoothie snel een vol gevoel krijgt… Ideaal die met een gezonde vitamine boost de dag willen starten!

Recept voor een gezonde ontbijtsmoothie:

Smoothie met spinazie, banaan, ananas en mango

Verse spinazie

banaan

halve ananas

halve mango (ontpit en geen schil)

1 glas water

chiazaad (eetlepels)

Recept voor yoghurtsmoothie met banaan en blauwe bessen

Yoghurtsmoothie met banaan en blauwe bessen

banaan

blauwe bessen (2 handjes)

250ml natuur yoghurt

chiazaad (2 eetlepels)

appel

Een recept voor een on-the-go smoothie

Smoothie met avocado en mango

1/2 limoen (geschild/of geperst)

1 avocado

1 mango

75 gram aardbeien

wat verse koriander

70 ml water

tip: bij de limoen zou ik eerder het sap gebruiken omdat bij het schillen er soms nog wat schil blijft aanhangen en zorgt voor een bittere smaak.

Mijn ervaring met Philips ProBlend

De Philips ProBlend is een modern keukentoestel met een strak design. Deze past perfect op elke keukenkast. Het toestel is eenvoudig te demonteren en snel gereinigd. De 2 bijgeleverde bekers zijn groot genoeg om je smoothie in te bewaren voor onderweg. Ideaal dus om op deze manier je ontbijt mee te kunnen nemen. De bekers passen nog eens perfect in de bekerhouder van je wagen ook.

Ik vind het ideaal om eerlijk te zijn. Met een smoothie start je meteen je dag gezond en ben je al zeker dat je je vitaminen binnen hebt voor die dag. Zeker voor mensen zoals ik die vaak vergeten om een gezond stuk fruit te eten gedurende de dag.

Ik ben de Philips ProBlend getest met het maken van gezonde smoothies, maar er zit ook een receptenboekje bij het apparaat. Hierin staan leuke recepten om lekkere drankjes, verse pindakaas of een pesto te maken. De opties zijn eindeloos! Misschien maak ik volgende maand wel enkele lekkere spreads of soepen voor de blog.

PSSST: misschien heb je wel interesse in mijn cocktail recepten met Sodastream, of hou je het graag alcoholvrij? Dan is mijn blog met mocktail recepten met Sodastream zeker de moeite!

Maken jullie soms een smoothie thuis? Ga je een van mijn receptjes testen? Of heb je misschien een lekker receptje dat je wil delen? Laat het me hieronder even weten in een reactie! Op die manier kunnen we elkaar inspireren!

 

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *