Zelfgemaakte chocopasta met brésiliennenootjes
Ontbijt,  Recepten

Recept voor zelfgemaakte chocopasta met brésiliennenootjes.

Deze zelfgemaakte chocopasta met brésiliennenootjes is dé ultieme traktatie voor wie houdt van een smeuïge spread met een krokante twist. Het idee ontstond toen ik experimenteerde met caramelchocolade in plaats van melkchocolade, wat samen met de brésiliennenootjes zorgde voor een onweerstaanbare combinatie. Een snelle en eenvoudige chocopasta die zo lekker is dat je er gewoon met een lepeltje van wilt snoepen!

Na een stortvloed aan reacties en vragen op Instagram – ‘Waar blijft dat recept toch?’ – kon ik niet wachten om dit met jullie te delen. Dus hier is het: het recept voor mijn onweerstaanbare brésiliennenchoco. Perfect om je weekend extra speciaal te maken!

Psssst, volg me zeker op Instagram voor meer inspiratie op @stefaandewinter

Recept voor een luxe zelfgemaakte chocopasta met bréseliennenootjes

Wat heb je nodig? 

  • 250 gram boter Kerrygold (koelkastsmeerbaar)
  • 250 gram chocoladegaletten caramel van Callebaut
  • 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk 300 ml
  • 50 gram fijne bresilienne nootjes

Aan de slag! 

  • Smelt de boter samen met de chocoladegaletten in een hittebestendige kom in de microgolfoven (magnetron). Roer tussendoor goed om ervoor te zorgen dat de chocolade niet aanbrandt.
  • Voeg de gesmolten chocolade en boter samen in een kom en roer tot een gladde massa.
  • Doe een blikje gecondenseerde melk met suiker bij het chocolademengsel. Dit zorgt voor een smeuïge textuur en een heerlijk zoete smaak.
  • Strooi de brésiliennenootjes in het mengsel en roer goed door. Deze gekarameliseerde hazelnootstukjes zorgen voor een lekkere crunch in de chocopasta.
  • Giet het mengsel in een afsluitbare pot of schaal en laat het volledig afkoelen en opstijven in de koelkast. Na enkele uren is je zelfgemaakte chocopasta met brésiliennenootjes klaar om van te genieten!

Voor wie gek is op gekarameliseerde zoetigheden, laat je inspireren!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *