Romige salted caramel fudge recept
Ik heb een fijn recept gemaakt van romige salted caramel fudge. Een fudge maken was nog nooit bij me opgekomen tot ik wat aan het brainstormen was om een recept te creëren waar zout de hoofdrol kon inspelen en wie karamel zegt denkt natuurlijk ook direct aan salted caramel. Mijn lievelingssmaak in ijs, chocolade en nu nog meer door zelf mijn salted caramel fudge te maken. Deze romige fudge stevig en zacht tegelijk maken was voor mij niet zo simpel. Het was spelen met ingrediënten tot ik nu wel zeker het perfecte recept voor jullie heb die niet kan mislukken. Mijn tip is ook alles lang genoeg te laten karamelliseren, inkoken, indikken, … Fudge maken is niet moeilijk, je moet gewoon de juiste ingrediënten hebben en tijd nemen. Telkens als je denkt nu zal het wel goed zijn blijf je toch nog beter 2 minuten roeren. Dit is het verschil tussen slagen en falen van dit eigenlijk simpele recept.
Romige salted caramel fudge recept
bakmateriaal: Vierkante bakvorm , steelpan
Ingrediënten
- 160 gram kristalsuiker
- 100 ml water
- 120 ml room
- 125 gram ongezouten boter
- 1 theelepel Jozo zout
- 1 blik zoete gecondenseerde melk (397 gram)
- 150 gram witte chocolade
- 150 gram karamel chocolade
- 1 theelepel vanille extract
- Zout voor afwerking
Bereidingswijze
- Bekleed een bakvorm van 20cmx20cm met bakpapier en vet het papier toch nog even in met wat boter.
- Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem. Roer en laat de suiker op middelhoog vuur oplossen en karamelliseren tot je een mooie bruine kleur hebt.
- Giet de room erbij en kook tot het mengsel dikker wordt.
- Voeg nu de boter en het zout toe en kook tot het mengsel begint in te dikken.
- Voeg nu de gecondenseerde melk toe en kook terug tot het mengsel verder gaat indikken.
- Voeg nu de chocolade in stukjes en het vanille extract toe. Zet het vuur uit en laat alles goed smelten.
- Je merkt dat het mengsel afkoelt en steeds moeilijker wordt om door te roeren.
- Dit is het moment om het mengsel te gieten in de bakvorm. Verdeel alles goed met een spatel en strooi tot slot wat zoutvlokken over de fudge.
- Laat nog 30 minuten afkoelen uit de frigo en bedek hem met zilverpapier en laat een nacht in de koelkast rusten.
- Haal de fudge voorzichtig uit de bakvorm. Verwijder het bakpapier en snij in stukken van de gewenste grootte.
Genieten maar!
Heb je dit Romige salted caramel fudge recept getest, tag me dan zeker met mijn socials. Toch liever een ander receptje dan is deze vijgen clafoutis misschien wel iets voor jou?
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter