dessert,  Recepten

Vijgen clafoutis zonder suiker recept

Onze vijgenboom is enorm gul dit jaar met mooie vijgen! Ze laten verloren gaan is dan ook zonde. Naast de vele gezondheisvoordelen van vijgen , zijn ze ook nog eens super lekker! Confituur hebben we al staan daarom wouden we eens iets anders proberen en gingen we de vijgen verwerken in een clafoutis. Lekker de dag zelf, maar nog veel lekkerder de dag nadien als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan! ideaal bij de koffie of na een heerlijke herfstwandeling.

Recept: Vijgen clafoutis met suikervervanger

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel vanillepoeder Mill&Mortar
  • 1 theelepel Cake factor
  • 1 kg vijgen
  • 130 gram PureVia (of een andere suikervervanger
  • 125 ml melk
  • 3 eieren
  • 75 gram boter
  • 75 gram patisseriebloem
  • 125 ml room

Aan de slag! 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de vijgen schoon en snij ze in partjes.
  • Verdeel deze in een ingevette ovenschaal.
  • Klop de eieren met de PureVia suikervervanger tot je een wit schuimig mengsel hebt.
  • Smelt de boter en voeg deze toe aan het schuimig mengsel alsook de bloem.
  • Voeg er de melk en room aan toe.
  • Voeg er de Cake factor en het vanillepoeder aan toe.
  • Klop alles luchtig op en giet dit mengsel over de vijgen in de ovenschaal.
  • Laat dit alles ongeveer 30 minuten bakken.

Ik vind het de dag nadien het lekkerst nadat de vijgen clafoutis een nacht in de koelkast heeft gestaan!

SMAKELIJK! 

Ben je ook aan de slag gegaan met vijgen om er een clafoutis van te maken of een ander blogvivant recept . Laat me dan zeker weten hoe je het vond!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *