Food & Drinks,  Recepten

Recept | Kerstkoekjes

We staan aan het begin van de adventstijd en kunnen daarom beginnen aftellen naar de gezelligheid van Kerst. Kerst is voor mij een moment van genieten van de lange tafelmomenten met familie. Na de uitgebreide kerstmenu sluiten we af met koffie en een degustief en waarom niet met zelf gebakken simpele ster-koekjes voor nog meer licht in deze periode.

Kerstkoekjes

Wat heb je nodig?

  • 95 gram bloem
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 60 gram ongezouten boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei-geel
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 0,5 theelepel amandelextract
  • zakje gebaksglazuur van Dr Oetker
  • potje regenboogfantasie van Dr Oetker.

Aan de slag!

  • Mix de bloem, zout en het bakpoeder in een kom.
  • Mix de boter met de suiker, tot je een zachte structuur bekomt.
  • Voeg aan de boter het eigeel, vanille – en amandelextract toe.
  • Voeg dan de bloem toe en mix alles tot een mooi geheel.
  • Strooi bloem op een proper keukenwerkblad.
  • Rol het deeg uit.
  • Met behulp van steekvormpjes kan je de sterren mooi uitsteken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
  • Leg er de sterretjes op.
  • Bak gedurende 10 minuten.
  • Laat ze afkoelen op de bakplaat.
  • Voor de afwerking gebruik ik gebaksglazuur die je zelf kan maken maar ook kant en klaar kan kopen.
  • Werk af met de sterretjes uit de regenboogfantasie van Dr Oetker.

Maak er een zalig kerstfeest van! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *