Food & Drinks

Hoe vieren ze de 200ste verjaardag van Johnnie Walker?

Johnnie Walker viert zijn 200 ste verjaardag met een boeiende cocktails aan creatieve acties. “The man who walked around the world” viert zijn 200ste verjaardag met limited editions, een prachtig boek en en een boeiende documentaire.

Limited Editions

Als BonVivant en liefhebber van een glas whisky, al dan niet in een cocktail verwerkt, ben ik het meeste fan van dit aspect van de feestacties. De limited edities zijn altijd fijn om te hebben.
Limited Jubileum Edities zijn op de markt speciaal ter ere van het tweehonderdjarig bestaan, heeft Diageo recentelijk ook een aantal Limited Celebratory Blends van Johnnie Walker op de markt gebracht. Het paradepaardje van deze jubileum edities is ongetwijfeld de Blue Label Limited Edition. Deze limited editions zijn zowel in België als in Nederland verkrijgbaar.

 

A Long Stride 

Het boek “A long stride” vertelt het echte verhaal achter Johnnie Walker 200 jaar. Zo lang is het geleden dat oprichter John Walker een nieuwe whisky op de wereld losliet en zo de geschiedenis van Schotse whisky mee gevormd heeft. John Walker’s ambitie, visie en ondernemersvuur hebben ervoor gezorgd dat, bescheiden beginnend vanuit een kleine kruidenierswinkel in Schotland, Johnnie Walker de wereld heeft veroverd. Nicholas Morgan heeft dit onwaarschijnlijke verhaal van John Walker schriftelijk vastgelegd. Het resultaat is “A Long Stride, The Story of the World’s N°1 Scotch Whisky”, een bijzonder boek over ‘s werelds meest bekende whisky. Het verhaal gaat op zoek naar de roots van Schotse whisky en neemt een duik in de geschiedenis vanaf 1820, het jaar waarin kruidenierszoon John Walker begon te experimenteren met het blenden van whisky in het stadje Kilmarnock.
“Iedereen kent het merk Johnnie Walker, of je nu fan bent van whisky of niet. Maar slechts weinig mensen kennen het echte verhaal achter dit merk. In dit boek ligt de focus op het verhaal van John Walker en hoe hij er op een uitzonderlijke manier in is geslaagd om de hele wereld te veroveren met zijn blend”, aldus Nick Morgan, auteur van ‘A Long Stride’. Het boek is online te koop.

The man who walked around the world 

De documentaire ‘The man who walked around the world’ als boeiend kijkstuk. Het gaat om een onafhankelijke feature documentaire gemaakt door Something™ Originals en geproduceerd door het meermaals bekroonde productiebedrijf Partizan. ‘The man who walked around the world’ werd geregisseerd door de BAFTA-award winnende regisseur Anthony Wonke en vertelt niet alleen het verhaal van de oorsprong van het merk Johnnie Walker maar toont ook de diepe culturele impact die whisky wereldwijd heeft. Deze documentaire is te bekijken op Discovery.

Wij van BlogVivant wensen Johnnie Walker een fantastisch feestjaar toe! <3

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *