Food & Drinks

Pimp Your Food

Vorig jaar werden we met BlogVivant geïnviteerd om de lancering van een reismagazine te vieren in het Post hotel te Gent. Daar leerde ik Virginie kennen. Virginie, een jonge ambitieuze dame die in 2015 haar blog A Spoonfull of happiness lanceerde waar drie van haar passies aanbod komen. Food, reizen & fotografie. Ze had men volle aandacht want laat dit nu net topics zijn die heel nauw bij mijn wereld als BonVivant aansloten.

Ze vertelde over al de projecten waar ze mee bezig was en eentje daarvan trok men volledige aandacht en dat was haar E-course Food Fotografie. Ik struggelde al heel vaak als blogger om de food mooi in beeld te krijgen op een bord, zonder teveel of te weinig te doen. Ik had nog meer problemen met het vinden van een juist licht. Moest ik nu al men spots richten op men foodfoto of juist niet? Zoveel dingen die me weerhielden van mooie foto’s te maken. Tot de lockdown in maart tevoorschijn kwam en ik plots wat meer thuis werk verrichtte waardoor ik veel tijd won door niet altijd op de baan te zijn voor events. Ik schreef me in voor de E-course en wat bleek, alles wat ik net niet mocht doen deed ik juist wel. Een heel boeiende course dus waar ik veel tips opstak en het level van men foto’s met 200% verhoogde. Uiteraard vind ik dat het nog steeds beter kan en nog niet zo perfect is als sommige creatieve foodies. Maar tevreden ben ik wel met de progressie!

Nu is Virginie de drempel naar foodfotografie gaan verlagen door een fantastisch boek uit te brengen, PIMP YOUR FOOD! Een boek waar ze alle tips haarfijn uit de doeken doet en daarbij ook nog is ondersteunt met foto’s en videomateriaal. Het begint bij het juist instellen van je smartphone en lens. Maar ook thema’s als belichting, compositie en styling komen aan bod en ze leert je zelf aan de slag te  gaan om ondergronden te maken. Het is echt een pareltje geworden met een volledig inzicht in de foodfotografie.

Naast dat ik een beetje beinvloed ben door de charmes van Virginie, vind ik het een oprecht leuk en volledig boek! Het is een boek voor de beginner of de persoon met iets meer ervaring. Want je haalt er sowieso tips uit die je nog niet wist. Met de naderende feestperiode in zicht zou ik dit boek zeker als cadeautje aanraden voor een foodie die graag zijn foto’s shared op zijn socials en hierdoor zijn lekkere gerechten er nog lekkerder kan doen uitzien op foto.

Virginie, wat een prachtig werkje! Proficiat! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *