Travel

Een weekend rijden in Luxe!

Mercedez Benz Belgium contacteerde me of ik een lang weekend wou rijden en ondertussen uitgebreid testen van een Mercedes C180 Cabrio.  Een cabrio met deze temperaturen… mooi meegenomen.

Donderdag stond ik dan voor de Mercedes Benz Garage in Sint Lambrecht Woluwe, blij als een kind in een snoepjes winkel. Ik kreeg na de nodige contracten te tekenen een sleutel van een mooie Mercedes C180 Cabrio. Ik was zelf wat onzeker geworden. Oei een Automatique? Kan ik daar wel mee rijden? De man van de garage gaf me de nodige instructies en al snel reed ik de garage uit. Cool, het lukte me! Snel het dak af doen en de radio wat luider want wat me al snel opviel was dat het geluid erg goed en scherp was. Een goede muziekinstallatie in de wagen is altijd mooi meegenomen en zeker wanneer je cabrio rijdt gaat er veel van de geluiden verloren.

Het interieur van de wagen is fraai, centraal geplaatst op het dashboard kan je een scherm terug vinden waar je de radio, multimedia, navigatie kan regelen. Fijn dat er voor de navigatie een touchpad is waar je gewoon met je vinger kan schrijven en scrollen. Dit maakte het eenvoudig om snel het gewenste adres in te voeren. De zetels zijn goed, erg goed zelf, voorzien van zetelverwarming en een blazertje voor warme lucht in je hals te blazen. Ideaal om tijdens de herfst cabrio te rijden denk ik dan. Het dak wordt opgevangen in een aparte ruimte waardoor er geen kofferruimte verloren gaat. Verder is alle comfort aanwezig om de dag van vandaag aan te voldoen. Zo zijn er usb aansluitingen om je gsm op te laden, bekerhouders zowel voor- als achteraan. Ook een vakje dat kan gekoeld worden tussen bestuurder en passagier is aanwezig. Ideaal tijdens een lange rit om een drankje koel te houden. Niet direct iets dat ik echt miste tijdens onze testrit. Wat ook leuk is, je kan de rijstijl van de wagen aanpassen, van Eco naar Sport+, je voelt direct de vinnigheid van de wagen als je Sport+ kiest.

Technisch kan ik weinig details meegeven omdat ik zelf geen verstand heb van de technische kant van een wagen. Ik vind het in de eerste plaats een vervoermiddel en bij deze wagen was de elegantie en uitstraling zeker een mooie meevaller. Hij reed super zacht en bij deze tropische temperaturen gewoon zalig om te genieten van een autorit. Je zou al bijna een extra toertje alom doen om te genieten van de wind door de haren en de stralende zon!

Bedankt Mercedes Benz Belgium voor het aanbod van deze prachtige wagen, ik vrees dat ik nog een beetje zal moeten sparen om zelf zo eentje te kopen want goedkoop is zo een wagen natuurlijk niet. Maar ik kijk wel terug op een geslaagde testrit!

 

20 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *