Travel

De gezonde toer op met BoschEbike

Als blogger heb ik soms het voorrecht om luxe producten te testen en te reviewen. Vorige maand werd ik gecontacteerd om een maand lang met een Ebike oftewel een elektronische fiets te rijden.

Fietsen is voor mij al een tijdje geleden, omdat 1 de fietsen al lang in het tuinhuis staan en de weg naar de fietsenmaker niet vinden om wat kleine herstel werkjes uit te voeren. Ook omdat fietsen toch erg veel inspanning en tijd vraagt. Naar het werk fietsen met een gewone fiets 20km (enkel) mij enorm afschrikt omdat ik niet helemaal bezweet en vermoeid de werkdag wil starten. Dus voor mij is fietsen gewoon iets ontspannend zonder doel.

Toen de Ebike arriveerde en men eerste korte testritje deed, was ik verbluft van de snelheid die ik haalde met dat ding. Ik moest wel trappen maar ik werd goed ondersteund door de middenmotor van Eboshsystems. Ik kon via het besturingssysteem me meer of minder laten bijstaan door die motor. Ik dacht die uitdaging zal ik maar is aangaan en met deze fiets naar het werk rijden.

Mijn woon-werk traject ligt op een drukke baan en zeker in de ochtend en avond kan je wel wat verkeer verwachten. Je zit dan te puffen en te zuchten in de wagen, frustasties omwille van je voorgangers. Soms ben je vlot op het werk, soms krijg je wat file te verwerken. Ik was die dag erg vroeg opgestaan want ik wou zeker op tijd op het werk geraken met de fiets. Ik vertrok en dacht bij mezelf waar begin ik toch aan maar uiteindelijk na 40 minuten stond ik zonder file en zonder frustratie met een fris hoofd op het werk. Dat je met een elektronische fiets niet hoeft te trappen is een fabeltje. Ik heb toch wat moeten bijtrappen maar natuurlijk niet zoveel als bij een gewone fiets. Ik voelde aan men spieren dat ik wel effectief in beweging was geweest. Wie op gaat moet dan ook terug keren van het werk en zo geschiede. Ik reed huiswaarts en dacht eraan dat ik nog een pakketje moest ophalen bij de post die niet op de route lag. Zonder probleem week ik van men route af om wat extra kleine baantjes te nemen via het postkantoor naar huis. Ik merkte dat ik nu 60 minuten onderweg was geweest. Maar dat stoorde me eigenlijk totaal niet!

Naast het combineren van drie jobs en sociale media zit men hoofd altijd vol met zaken die ik niet mag vergeten of ben ik al aan het denken hoe ik een bepaalde campagne voor mijn sociale media kan uitschrijven. Maar door het fietstochtje maak je eigenlijk je hoofd leeg en neem je onbewust tijd voor ontspanning en geniet van de opgaande zon in de velden rondom jou, een tafereel waar je anders nooit bij stil staat. Als BonVivant pur sang is het dan ook nog is meegenomen dat je wat aan beweging doet want het goede leven eist ook zijn tol op de weegschaal ;).

De BoschEbike heeft me dus een fijn gevoel laten overhouden aan deze testmaand. Zowel Wim (mijn partner) als ikzelf hadden spijt dat we hem terug moesten geven. Ook familie en collega’s hebben een testritje gedaan om te kijken hoe zo een Ebike rijdt. Zelf bij de kapper kreeg mijn fiets meer aandacht als ik ;). Iedereen vond zowel het design (TrekEbike) als de prestaties fijn! Voor deze test periode dachten we er aan onze fietsen te laten maken. Na de testfase denken we erover na om ons een Ebike aan te kopen. Want we lieten deze maand echt veel meer onze wagen staan voor kleine en verre afstanden. Je bent weliswaar ondersteund in beweging en je kan het hoofd is volledig vrij maken op de fiets. Het enige nadeel is dat het nog steeds een niet zo goedkope fiets is maar wel prijs/kwaliteit waardig.

Bedankt BoschEbikesystems voor het testen van deze knappe fiets! We gaan nu op zoek naar een model dat perfect bij ons past!

 

Hebben jullie al ooit is op een Ebike gereden? Fiets je elektrisch of toch liever met de gewone fiets? Wil je graag ook is testen?

Laat het hieronder in een berichtje na.

20 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *