Travel

Zelf pizza’s bakken op je terras!

De zon komt steeds meer te voorschijn, dan begint iedereen zachtjes te dromen van een lange warme lente en zomer. Ook ik, want deze BonVivant zit bij het minste streepje zon te genieten van zijn terras. Een drankje en hapje erbij en het liefste van al het avondeten klaar gemaakt buiten op de BBQ. Het buitenleven daar kan ik echt van genieten.

En alsof het allemaal niet meer beter kan brengt Aldi deze week zaterdag een oven op de markt. Niet zomaar een oventje maar een leuke pizzaoven. Zodat je gewoon verse pizza’s kan maken in de buitenlucht van je tuin. Niet alleen is het oventje een leuke eyecatcher in de tuin met zijn leuke design en schattige schoorsteen. Het is ook erg praktisch. Ik heb er dit weekend dan ook heel wat mee geĆ«xperimenteerd om te weten of het de moeite waard was om er een blog over te schrijven en dat was het ook šŸ™‚

In de doos zit een pizzaoven die je zelf nog moet monteren maar zelf ik als niet zo handige harry kreeg het toch voor elkaar om deze alleen te installeren. Ik zat er misschien wel iets langer aan dan de gemiddelde mens maar het ging šŸ™‚ Heel wat onderdelen en 33 schroeven later zat de oven in elkaar. Ook zit er bij de doos een pizzasteen (waar je de pizza kan laten op bakken) en ook een pizzaschep. Zo een handige tool om je pizza in de oven te schuiven of er weer uit te halen zonder je te verbranden.

De oven is voorzien van 2 compartimenten, het onderste voor de kolen, het bovenste voor de pizza (of vlees) want ook zonder pizzasteen kan je de pizzaoven gewoon gebruiken als BBQ. De oven is voorzien van een thermometer zodat je precies kan zien hoeveel graden het in het oventje is. Ideaal om te kijken of het goed is om de pizza er al in te schuiven of niet. Het fijne is wanneer je buiten bent je pizza in de oven kan stoppen en ondertussen kan genieten van een glaasje wijn en een hapje. De pizza kan zachtjes bakken zodat jij je verder geen zorgen hoeft te maken. Het gaat misschien allemaal iets trager dan in een gewone oven maar de gezelligheid en charmes krijg je nooit bij een gewone oven.

Ook het fijne is aan zelf pizza’s te maken dat je er gewoon de ingredienten kan opleggen die jij graag eet. Ik noem mijn pizza dan ook de BonVivant Pizza šŸ™‚ een recept of ingrediĆ«ntenlijst is niet moeilijk. Alles wat je kan vinden in de koelkast leg je op een kant en klare pizzadeeg bedekt met tomatenpasata. Hesp, mozzarella, parmesaanse kaas, champignons, courgette, en kruiden met wat provencaalse kruiden, peper, zout en wat look en je hebt gewoon de beste pizza die je in je leven hebt gegeten. Ook de pizzaoven gebruiken in combinatie met een BBQ is zeker een aanrader. Terwijl het vlees gaart op de BBQ kan je in de oven je provencaalse saus of de aardappelen in de schil warm houden. Het heeft dus zeker meer functionaliteiten dan enkel het bakken van je pizza.

De pizzaoven is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, met de zomer voor de deur en de prijs van ā‚¬99 vermoed ik ook dat wie er eentje wil zaterdag bij openingstijd zal moeten langsgaan.

Wil je alsĀ BonvivantĀ op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinterĀ & @blogvivant.be

 

Dit is een samenwerking, Ik mocht dit toestel uitvoerig uittesten en kon mijn eerlijke mening geven.Ā 

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *