Pizza met ansjovis en chorizo | Surf ‘n’ turf pizza
Niets boven homemade pizza’s! Het kost weinig werk, is stukken goedkoper dan het bestellen van een pizza en je kan er volledig jouw eigen draai aan geven! Op die manier maak je een heerlijke zelfgemaakte en gezonde pizza, helemaal naar jouw smaak. Zelf vind ik kiezen altijd een beetje verliezen. Daarom ben ik ook een enorme twijfelaar als ik knopen moet doorhakken op restaurant of bij keuze van eten. Omdat ik altijd blijf twijfelen over een pizza met vlees, of een pizza met vis, maakte ik deze pizza van ansjovis en chorizo. Een lekkere mix van vlees en vis waarbij ik meteen van beide smaken kan genieten! 🙂
Recept voor pizza met ansjovis en chorizo
Wat heb je nodig?
- pizzadeeg
- Elvea “Pizza A Casa”
- Mill&Mortar Za’atar kruiden
- mozarella
- tomaat
- 1 ui
- 2 eetlepels ricotta
- chorizo
- ansjovis (gezouten)
Aan de slag!
- Rol het pizzadeeg open.
- Bestrijk de pizzabodem met Elvea “Pizza A Casa”.
- Snij de mozarella in schijfjes en verdeel deze over de pizza.
- Snij een tomaat in blokjes en verdeel deze over de pizza.
- Versnipper de ui en strooi over de pizza.
- Snij de chorizo in schijfjes en beleg de helft van de pizza.
- Leg op de andere helft de ansjovisjes.
- Brokkel de ricotta over de pizza.
- Zet de pizza gedurende 13 minuten in een voorverwamde oven op 180 graden. Of maak gebruik van een pizza oven, ook super leuk!
Heb je deze heerlijke pizza met ansjovis en chorizo ook eens gemaakt? Laat gerust in een reactie weten hoe deze surf ‘n’ turf pizza combinatie heeft gesmaakt! Ik word zelf ook graag geïnspireerd in de keuken, dus laat zeker ook weten welke combinatie van vlees en vis jij lekker vindt op een pizza.
Genieten maar! Smakelijk!
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be