Ratatouille recept
bijgerecht,  hoofdgerecht,  Recepten

Recept ratatouille | Heerlijk bij gegrild vlees

Ratatouille is een klassiek gerecht uit de Provençaalse keuken van Zuid-Frankrijk, beroemd om zijn rijke smaken en kleurrijke groenten. Traditioneel bestaat ratatouille uit gestoofde groenten zoals courgettes, aubergines, paprika’s, en tomaten. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht, maar kan ook prima fungeren als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met brood, rijst of pasta.

Ik had nog courgettes en aubergines in voorraad die moesten verwerkt worden en dacht toen waarom niet eens ratatouille maken, dit recept van ratatouille is heerlijk als bijgerecht bij de BBQ of gewoon met wat volkoren pasta!

Recept voor ratatouille:

Recept ratatouille

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 blik kerstomaatjes van Mutti
  • 2 courgettes (ik speelde met kleuren door een gele en groene te gebruiken)
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 100 ml witte wijn.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

  • Versnipper de ui en de look.
  • Snij de paprika’s, aubergine en courgette in blokjes.

Groenten bakken:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of stoofpot op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook op een hoog vuur totdat ze glazig zijn.
  • Voeg daarna de paprika’s, courgette, en aubergine toe en bak mee gedurende 5 minuten.

Kruiden en afwerken:

  • Voeg tijm, basilicum, paprikapoeder en oregano toe.
  • Voeg het blik kerstomaten en de witte wijn toe.
  • Laat een dertigtal minuten sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen.

Serveren:

Dit gerecht is heerlijk met volkoren pasta, rijst of een stuk knapperig brood. Wil je het meeste uit dit gerecht halen? Gebruik dan verse ingrediënten en neem de tijd om de smaken goed te laten ontwikkelen tijdens het stoven. Dit maakt echt het verschil en zorgt voor een smaakvolle, aromatische ratatouille die iedereen aan tafel zal waarderen.

Smakelijk!

Hou je van aubergine? Dan is mijn recept voor pasta met aubergine en spekjes waarschijnlijk echt iets voor jou!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *