
Recept | Albondigas
Het vorige receptje van de Patatas Bravas was zo een succes dat ik toch wat verder wil gaan in de Spaanse sfeer, vandaag wil ik nog graag een extra gerechtje toevoegen aan de tapas tafel met deze lekkere Albondigas.
Albondigas
Ideaal als onderdeel voor een tapastafel met 6 personen
Wat heb je nodig?
voor de balletjes:
- 150 gram mager gehakt rundsvlees (Americain)
- 150 gram varken/kalfs gehakt
- zout
- 1 theelepel komijn
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- een mespuntje Piment
- 1 theelepel venkelzaden
- een snuifje kaneelpoeder
- 1 ei
- 1,5 theelepel paneermeel
- 2 tot 3 eetlepels versie gehakte peterselie
- 50 gram Bloem
voor de tomatensaus:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes look
- 1 fijngesneden ajuin
- 1/2 glas witte wijn
- 1 blik gehakte tomaten
- 2 grote tomaten
- 50 gram tomatenpuree
- 130 ml water
- zout & peper
- peterselie
Aan de slag!
Voeg het gehakt in een kom en voeg 1 ei, het zout, de peper, paprikapoeder, komijn, snuifje kaneelpoeder, piment, paneermeel en de peterselie toe. Meng dit alles goed. Het beste is gewoon met propere handen alles goed onder elkaar mengen. Na het mengen laat je dit alles rusten in de koelkast.
Terwijl je vleesmengsel aan het rusten is kan je aan de tomatensaus beginnen.
- doe in een kookpot olijfolie en laat dit warm worden. Voeg daarna de venkelzaden toe. Laat deze al roerend kraken. Wanneer de geur vrij komt van de venkel kan je dit blussen met de witte wijn. Laat dit enkele minuten sudderen.
- voeg dan de in stukjes gesneden tomaten, het blik gehakte tomaten, de tomatenpuree, de ajuin en knoflook toe. Giet het water er ook bij.
- breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.
- breng alles aan de kook en laat daarna op een laag vuurtje sudderen.
Terwijl de saus aan het sudderen is, is het terug tijd om aan onze balletjes verder te werken.
- giet de bloem op een bord.
- maak van het gekoelde vlees nu kleine balletjes ter grote van een pingpongbal. Rol ze door de bloem.
- voeg direct elk balletje voorzichtig toe aan de saus, zo vermijd je toch dat ze nog gaan kleven.
- alle balletjes in de saus? roer ze heel zacht om zodat alles onder de tomatensaus bedekt is!
- laat dit ongeveer 30 minuten sudderen.
Ik liet deze balletjes afkoelen en warmde deze terug op in de avond voor de tapas tafel en zo konden de balletjes de smaak afgeven aan de saus en de saus aan de balletjes!
De Albondigas waren heerlijk!
Buen Apetito!
Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be


21 reacties
Caroline
Bij het lezen van de titel Albondigas had je direct mijn aandacht te pakken. Dit lijkt me echt heerlijk. Want Spanish food brengt mij gelijk in Iberische sferen.
girls-things
Mmmh dat lijkt me heel erg lekker. Lekker voor een avondje tapas.
Dhini
Ziet er lekker uit. Met eet je deze? Aardappels, groenten of rijst en groenten erbij?
blogvivant
Met Patatas Bravas ?
Sonia
het zijn tapas, dus bedoeling is dat je allerlei kleine hapjes eet, eventueel met een stukje stokbrood bv.
Nicole Orriëns
Puur op basis van de foto wil ik er zo wel eentje opeten. Ze zien er heerlijk uit! Jammer dat ik geen 3D printer heb en ze hier kan uitprinten ; )
Krystle/Batboy
Het water loopt me in de mond! Dit lijkt mij echt ontzettend lekker! Ze lijken mij koud ook wel goed te eten, toch?
Felice Veenman
er gaat niks boven lekkere gehaktballetjes, of je nu tapas eet of een gewone hollandse borreltafel neerzet !
Lodi
Tapas vind ik zo lekker en leuk ook om te serveren. Ik ben tegenwoordig steeds meer aan het koken met kruiden maar ook peper en zout en ik merk zoveel verschil in smaak. Je leert hierdoor ook smaak meer waarderen. Dit recept lijkt me heerlijk, zo ziet het er ook al uit op de foto.
rachel
lijkt mij heerlijk!! ik zou het alleen moeten aanpassen want ik mag bepaalde dingen niet en hoop dat het dan nog net zo lekker is 😀
Jasmina
Dit ziet er wel heel lekker uit zeg!
Monique
Aah, super lekker. Ik heb het recept meteen overgenomen. Heerlijk.
corrina
Wat een heerlijk recept. Ik moet echt eens wat meer op kook gebied gaan ondernemen
Tessa
Dat ziet er lekker uit
Melanie Hoogvliet
Oooh wat een heerlijk recept weer! Ik ben gek op een tafel vol tapas in de zomer! Lekker buiten in eigen tuin. Glaasje limonade erbij en klaar.
Manon
Oeh! Ik denk dat het snufje kaneelpoeder de smaken ook extra versterkt.
Lizette
Oeh dat klinkt lekker en niet al te ingewikkeld. Ik heb nog niet eerder met Piment gekookt. Hoe smaakt dat?
blogvivant
pikant
Henna
Dat ziet er super lekker uit!!! Het ziet er ook niet heel ingewikkeld uit. Bedankt voor het delen, vanaf volgende week ga ik starten met gezond koken, bedankt voor de inspiratie.
Henk
Met wat kunstgrepen valt er ook een erg lekker vega-alternatief van te maken, dus ik ga er eens mee aan de slag. Hartelijk dank!
Emmy
Dat is zeker 20 jaar geleden dat ik ze voor het laatst at.
Dank je wel voor het recept.
Dat wordt binnenkort weer genieten