Food & Drinks,  Recepten

Recept | Albondigas

Het vorige receptje van de Patatas Bravas was zo een succes dat ik toch wat verder wil gaan in de Spaanse sfeer, vandaag wil ik nog graag een extra gerechtje toevoegen aan de tapas tafel met deze lekkere Albondigas.

 

Albondigas

Ideaal als onderdeel voor een tapastafel met 6 personen

Wat heb je nodig?

voor de balletjes:

  • 150 gram mager gehakt rundsvlees (Americain)
  • 150 gram varken/kalfs gehakt
  • zout
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • een mespuntje Piment
  • 1 theelepel venkelzaden
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel paneermeel
  • 2 tot 3 eetlepels versie gehakte peterselie
  • 50 gram Bloem

voor de tomatensaus: 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 fijngesneden ajuin
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 2 grote tomaten
  • 50 gram tomatenpuree
  • 130 ml water
  • zout & peper
  • peterselie

Aan de slag! 

Voeg het gehakt in een kom en voeg 1 ei, het zout, de peper, paprikapoeder, komijn, snuifje kaneelpoeder, piment, paneermeel en de peterselie toe. Meng dit alles goed. Het beste is gewoon met propere handen alles goed onder elkaar mengen. Na het mengen laat je dit alles rusten in de koelkast.

Terwijl je vleesmengsel aan het rusten is kan je aan de tomatensaus beginnen.

  • doe in een kookpot olijfolie en laat dit warm worden. Voeg daarna de venkelzaden toe. Laat deze al roerend kraken. Wanneer de geur vrij komt van de venkel kan je dit blussen met de witte wijn. Laat dit enkele minuten sudderen.
  • voeg dan de in stukjes gesneden tomaten, het blik gehakte tomaten, de tomatenpuree, de ajuin en knoflook toe. Giet het water er ook bij.
  • breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.
  • breng alles aan de kook en laat daarna op een laag vuurtje sudderen.

Terwijl de saus aan het sudderen is, is het terug tijd om aan onze balletjes verder te werken.

  • giet de bloem op een bord.
  • maak van het gekoelde vlees nu kleine balletjes ter grote van een pingpongbal. Rol ze door de bloem.
  • voeg direct elk balletje voorzichtig toe aan de saus, zo vermijd je toch dat ze nog gaan kleven.
  • alle balletjes in de saus? roer ze heel zacht om zodat alles onder de tomatensaus bedekt is!
  • laat dit ongeveer 30 minuten sudderen.

Ik liet deze balletjes afkoelen en warmde deze terug op in de avond voor de tapas tafel en zo konden de balletjes de smaak afgeven aan de saus en de saus aan de balletjes!

De Albondigas waren heerlijk!

Buen Apetito! 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

21 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *