![](https://www.blogvivant.be/wp-content/uploads/2020/06/img_5808-scaled.jpg)
Recept | Zomerse bladerdeeghapjes
Wie eet ze niet graag, de bladerdeeghapjes. Wat nog leuker is als je kan uitpakken met zelf gemaakte hapjes. We gaan het weer niet te moeilijk maken, want hoe eenvoudiger hoe beter soms. Ik vond de Stoffels tomaatjes nu ook in een mooie kubusvormige verpakking terug in de Aldi en dacht waarom daar is iets niet mee doen. Stoffels zijn mijn favoriete tomaatjes en de Toma’dor is met zijn sprankelende en zoete smaak echt een snoepje op de keukenkast. Ik kan er niet van blijven. Ik wou deze nu ook is proberen in een bladerdeeghapje en dit is aardig goed gelukt.
Wat heb je nodig?
- een vel bladerdeeg
- een doosje stoffels toma’dor tomaten.
- een doosje kruidenkaas
- basilicum
- wat versnipperde Ganda ham.
- zout (ik gebruikte de Black salt flakes van Mill & Mortar)
- peper
Aan de slag!
- rol het vel bladerdeeg open.
- met een steekvormpje steek je kleine rondjes uit het vel. (opgelet een even aantal)
- doe met een theelepel een beetje kruidenkaas op het rondje bladerdeeg.
- snij de tomaatjes in kwartjes en leg op elk rondje 2 à 3 kwartjes tomaat.
- versnipper er wat basilicum over.
- versnipper er ook wat Gandaham over.
- een snuifje zout en een draai van de pepermolen.
- dek de bladerdeeghapjes met een ander rondje bladerdeeg af.
- zorg dat de randen goed aan elkaar sluiten, eventueel wat aandrukken met een vork.
- ik maak met een mespunt een kruisje in de hapjes bovenaan om na het bakken een beetje pesto op te doen.
- plaats in een voorverwarmde oven van 220 graden een 15 à 20 minuutjes tot ze mooi bruin zien.
- als ze eventjes uit de oven zijn en eetbaar doe ik in het kruisje nog wat pesto om de smaken nog wat te boosten!
Smakelijk!
Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be
![](https://www.blogvivant.be/wp-content/uploads/2020/06/101808886_358715601762732_9081119271410156562_n.jpg)
![](https://www.blogvivant.be/wp-content/uploads/2020/05/82213110_253609739247909_4627387276400263168_n.jpg)
13 reacties
Frederique
Lijkt me heerlijk, ik houd van bladerdeeg. Ik maak zelf wel eens pakketjes met bladerdeeg met feta, peterselie en olijven. Mmmmm
rachel
het lijkt mij heerlijk alleen mag ik geen bladerdeeg, maar dat zou ik eventueel wel kunnen vervangen 😀
Emmy
Heerlijk recept. Die bewaar ik voor Vaderdag, als de hele familie bij elkaar is. Dank je wel.
Felice Veenman
hmmmmm, dit soort zaken moet ik niet lezen, een uurtje voor de lunch..nu zit ik om me heen te kijken…zal-ik??
Manon
Dit is toch het ideaalste bladerdeeghapje!? Hmm yummy.
Corrina Wassenaar
Heerlijk ga het recept bewaren om eens uit te proberen
Laura
Deze hapjes lijken me heerlijk! Ga ik misschien zelf ook een keer maken.
Melanie Hoogvliet
Oooh hmmm dat ziet er weer jummie uit! Ik denk dat ik hier eens een variant op ga maken,
Manon
Ik houd van bladerdeeghapjes. Wat heb je lekkere content de laatste tijd. Lik bijna mijn scherm af.
Nicole Orriëns
Ik wil er zo wel eentje pakken en mijn tanden erin zetten. Het lijkt me een heel lekker en hartig hapje.
Eva
Oh dit ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker even opslaan! 🙂
Lizette
Oeh lekker! Ik hou wel van bladerdeeg hapjes. En deze zijn wel erg origineel. Als voormalige vegetariër ken ik Ganda ham niet, ik zal eens kijken of ik dat lust.
Simone
Mmm, bladerdeeg hapjes zijn echt zo lekker! Daar kan ik echt van blijven eten. Jammer dat het niet altijd heel gezon is, haha.