apero,  BBQ,  Recepten

Mosselen op de Nestor Barbecook met paprika en ui | BBQ recept

De zon scheen deze week volop en dan wou ik direct experimenteren met mijn nieuwe Nestor Barbecook! Dit is een 360° houtbarbecue-toestel is niet alleen een prachtige toevoeging aan je tuin, maar brengt ook gezelligheid en smaak bij elk samenzijn. Vandaag gaan we mosselen bereiden, gecombineerd met paprika en ui, voor een smaakvolle en verrassende barbecue-ervaring. Bereid je voor op een explosie van smaken die je gasten zullen verrassen en verleiden. Je kan deze klaar maken als aperitief hapje. Serveren in een grote schaal en op de rand van de Nestor of op tafel en lekker samen smullen bij een aperitief of een heerlijk glas wijn.

Mosselen op de Nestor Barbecook met paprika en ui

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 kg mosselen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 glas witte wijn
  • platte peterselie

Bereidingswijze:

  • Wacht tot de Barbecook Nestor op temperatuur is.
  • Giet op de Barbecook Nestor een goeie scheut olijfolie.
  • Snij de ui en paprika en look in stukjes en breng ze op de BBQ.
  • Leg de gespoelde mosselen op de groenten en laat ze heerlijk garen.
  • Wanneer de mosselen beginnen open te gaan blus je met de wijn.
  • Laat nog eventjes de wijn verdampen.
  • Serveer dan in een schaal en werk af met fijn gesneden platte peterselie.

Geniet van dit heerlijk simpel gerechtje, maar een bommetje aan pure smaken!

Nog meer zin in mosselreceptjes? dan is dit recept gestoomde mosselen in tomaten bouillon misschien ook een leuk ideetje!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *