Food & Drinks,  hoofdgerecht,  Recepten

Gestoomde mosselen in tomaten bouillon

De zomer, dan eten we allemaal super graag mosselen, de ene eet liever mosselen natuur, de andere kiest dan weer voor mosselen look room. Ik eet ze heel graag natuur maar ik experimenteer ook eens graag in de keuken en daarom maakte ik eerst een bouillon van tomaten en stoomde daar achteraf mijn mosselen in. Verrassend, een lekker gerechtje waar de smaak van mosselen, tomaat en zout voor een mooie combinatie aan smaken zorgde.

Gestoomde Mosselen in tomaten bouillon

Wat heb je nodig?

  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 ml witte wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (Mutti heeft mijn voorkeur)
  • mespuntje chilli vlokken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2 kg mosselen
  • verse basilicum

Aan de slag!

  • Verhit de olie in een kom.
  • Fruit de ui en de look gedurende een paar minuten.
  • Blus dit met de witte wijn en laat 5 minuten inkoken.
  • Voeg de in stukjes gesneden gepelde tomaten toe.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Voeg de chili, kappertjes en Italiaanse kruiden toe.
  • Een goeie draai van peper en zout.
  • Breng alles aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  • Voeg er dan de goed gespoelde mosselen aan toe.
  • Laat een paar minuten stomen/meekoken.
  • Voeg wat hakte basilicum toe.
  • Roer alles goed om en serveren!

Zerowaste tip: Als je klaar bent met eten ga je merken dat er nog wat bouillon over is gebleven. De smaak is echt zo lekker dat wij het zonde vonden om deze weg te gooien. Daarom sneden we nog een prei en wat wortelen in stukjes en voegden deze toe aan de bouillon zodat we de dag nadien nog eens konden genieten van een heerlijke rijkelijke tomatensoep. Twee keer goed eten, win win dus! 🙂

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *