
Mosselen met chorizo en chilipeper: pittig en verrassend recept
Zin in een originele twist op het klassieke mosselgerecht? Deze mosselen met chorizo en chilipeper brengen pit en karakter op tafel. Ideaal voor wie houdt van zuiderse smaken en graag iets anders serveert dan de traditionele mosselen met witte wijn of room.
Deze combinatie van zee en vuur is geïnspireerd op de Spaanse kust, waar mosselen vaak worden gecombineerd met kruidige vleeswaren zoals chorizo. De chilipeper zorgt voor net dat beetje extra kick, terwijl de witte wijn en knoflook de smaken mooi in balans brengen. Het is een gerecht dat je moeiteloos op tafel zet, maar dat toch indruk maakt. Ideaal voor een gezellig etentje in de tuin, of als hoofdrolspeler tijdens een tapasavond met vrienden.

Materiaal
Ingrediënten voor pittige mosselen met chorizo (2 personen)
- 2 kg mosselen
- 100 gram chorizo
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalot fijn gesneden
- 1 chilipeper fijn gesneden
- bosje peterselie fijn gesneden
- wijn (wit of rosé) om te blussen

Bereiding van de mosselen met chorizo en chili
- Versnipper de sjalotten, pers de knoflook.
- Snij de chilipeper fijn en snij de chorizo in plakjes.
- Stoof de sjalot, chilipeper, knoflook en chorizo aan.
- Blus met de wijn.
- Laat dit goed heet worden.
- Doe de gespoelde mosselen in de pan en leg het deksel erop.
- Wacht tot alle mosselen open zijn.
- Voeg dan nog gehakte peterselie naar smaak toe.
- Serveer met brood of frietjes.
Serveer met…
- Knapperig stokbrood of ciabatta
- Een fris biertje of gekoelde witte wijn
- Tapas zoals olijven of zelfgemaakte zongedroogde tomaten.
Smakelijk
Ben je toch geen fan van deze Mosselen met chorizo en chilipeper dan heb ik nog een receptje voor dat misschien meer iets voor jou is: Gestoomde mosselen in tomaten bouillon . Heb je dit receptje gemaakt dan mag je me altijd taggen op sociale media.
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

