Patatas Bravas | Recept voor heerlijke Spaanse tapas!
Voor wie het nog niet wist, ik ben echt verliefd op Ibiza & het Spaanse leven! Daar horen zonder twijfel tapas bij! Een onmisbaar gerecht op je tapas tafel is dan ook Patatas Bravas! Daarom ben ik met dit zonnige weer in de keuken gedoken en heb de aardappel vandaag een Spaans tintje gegeven!
Wat heb je nodig voor deze Patatas Bravas?
voor 6 personen als tapas gerechtje
- 700 à 800 gram aardappelen
- 3 teentjes knoflook
- zout
- 2 eetlepels gerookt paprikapoeder (Mills & Mortar gebruikte ik)
- chilivlokken/poeder
- 2 theelepels (bij voorkeur vers gehakte) rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
Aan de slag!
Zet een Spaans muziekse op om in de sfeer te komen en geniet alvast van een heerlijke aperitief 😉
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de bakplaat eruit en bedek deze met bakpapier.
- Maak de aardappelen in de schil proper en snijd deze in partjes.
- Doe in een mengkom: de olie, de uitgeperste knoflook, het gerookte paprikapoeder, zout, chilivlokken en rozemarijn en voeg er de aardappelpartjes aan toe. Meng dit goed met je handen zodat alle aardappelen goed onder de marinade zitten.
- Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en laat deze 30 minuten in de over tot ze gaar zijn en een mooie bruine kleur krijgen.
- Serveer met aioli, mayonaise of een rocquefortsausje
buen apetito!
Geniet met je gasten van een lekkere zelfgemaakte mocktail. Zin in meer Spaanse tapas? Mijn recept van zelfgemaakte pittige humus is een mooie aanvulling!
Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be
22 reacties
Coremans Eric
W
Lizzie
Oeh zo lekker!! Ik heb n tijdje in Spanje gewoond en bestelde t daar dan altijd als ik tapas ging eten. Mss dan ook eens zelf proberen te maken.
blogvivant
Zo jaloers! Wil ooit ook in Spanje wonen ?
Sandra
Tapas, heerlijk! Ik heb nog nooit zelf patatas bravas gemaakt en het lijkt zo eenvoudig! Dat moet ik toch eens proberen
Georgina Lifestyle
Ik houd van makkelijk en niet al te ingewikkelde ingrediënten. Dit is een recept die in mijn rijtje pas, alhoewel ik niet bekend ben met gerookte paprikapoeder.
Caroline
Nou, da’s toch ook toevallig! Dit staat vanavond bij ons thuis op het menu. Dus je receptsuggestie komt als geroepen.
Tessa
Dat ziet er lekker uit!
rachel
heerlijk he!! ik mag ze dan wel niet maar maak ze bijna zoals jij wel eens voor de rest hier 😀
Corrina
Dank voor dit recept
Cynthia
Oh ja, dit klinkt goed. Ik houd van patatas bravas! Ik sla m even op als inspiratie voor later!
Tania
Dat is zo lekker. Wel nog nooit zelf gemaakt
Janet
Lekker zeg! Ik bestel regelmatig patatas bravas als ik tapas ga eten.. ik houd er wel van hoor.
Daniëlle Springer
Dit klinkt echt heerlijk! Deze sla ik op!
Laura
Klinkt heerlijk. Heb ze zelf ooit geprobeerd maar voor mij zijn ze al snel te pittig
Melanie Hoogvliet
Oooh dit ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker een keer maken. Leuk om steeds meer recepten op je site voorbij te zien komen. Je maakt trouwens prachtige foto’s
Rory
Heerlijk! En het allereerste wat in mij opkwam: 3 teentjes maar?!?. Onlangs maakte ik kabeljauw volgens Portugees recept in de oven en ik geloof dat er wel 6 teentjes in zaten. Maar aan de andere kant ben ik gewoon dol op knoflook. Zal wel een Indisch ding zijn, hahaha.
Felice Veenman
30 minuten met niet voorgekookte aardappelen, dat lijkt me een beetje kort
MoniqueMichelle
Ooh Stefaan, weer zo’n lekker recept. Ik sla alles op. Kan inmiddels wel een boek maken met je recepten haha. Of heb ik iets gemist en heb je al een kookboek?
blogvivant
Hahahaha nee die heb ik niet ?
Wanda
Oh, dit is zo ontzettend lekker! Ik maak het ook zelf regelmatig, maar toch, op het terras in de Spaanse zon smaakt het wel een stuk lekkerder!
Wendy
Jummie zoooooo lekker!
Anvanassche
Top! 2 jaar in Zuid-Spanje gewoond en heel veel patatas bravas gegeten!!!