Spaanse Patatas Bravas
BBQ,  bijgerecht,  Brunch,  Lunch,  Recepten

Patatas Bravas | Recept voor heerlijke Spaanse tapas!

Voor wie het nog niet wist, ik ben echt verliefd op Ibiza & het Spaanse leven! Daar horen zonder twijfel tapas bij! Een onmisbaar gerecht op je tapas tafel is dan ook Patatas Bravas! Daarom ben ik met dit zonnige weer in de keuken gedoken en heb de aardappel vandaag een Spaans tintje gegeven!

Wat heb je nodig voor deze Patatas Bravas?

voor 6 personen als tapas gerechtje

  • 700 à 800 gram aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder (Mills & Mortar gebruikte ik)
  • chilivlokken/poeder
  • 2 theelepels (bij voorkeur vers gehakte) rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Aan de slag! 

Zet een Spaans muziekse op om in de sfeer te komen en geniet alvast van een heerlijke aperitief 😉

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de bakplaat eruit en bedek deze met bakpapier.
  • Maak de aardappelen in de schil proper en snijd deze in partjes.
  • Doe in een mengkom: de olie, de uitgeperste knoflook, het gerookte paprikapoeder, zout, chilivlokken en rozemarijn en voeg er de aardappelpartjes aan toe. Meng dit goed met je handen zodat alle aardappelen goed onder de marinade zitten.
  • Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en laat deze 30 minuten in de over tot ze gaar zijn en een mooie bruine kleur krijgen.
  • Serveer met aioli, mayonaise of een rocquefortsausje

buen apetito!

Geniet met je gasten van een lekkere zelfgemaakte mocktail. Zin in meer Spaanse tapas? Mijn recept van zelfgemaakte pittige humus is een mooie aanvulling!

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

22 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *