Tagliata Di Manzo op de bbq
BBQ,  hoofdgerecht,  Lunch,  Recepten

Tagliata Di Manzo op de Nestor Barbecue

Tagliata Di Manzo op de Nestor Barbecue, dat mag dan misschien wel speciaal klinken… moeilijk is het in ieder geval niet. Het is een gerecht dat eenvoudig te bereiden is op de barbecue. Maar het is wel een heel dankbaar gerecht: het ziet er niet alleen lekker uit, maar is ook echt om duimen en vingers af te likken! Maar voor wie hier nog nooit van hoorde…

Wat is Tagliata di Manzo?

Tagliata di Manzo is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dungesneden gegrild rundvlees, meestal bereid van een hoogwaardig stuk vlees zoals entrecote, ribeye of ossenhaas. Het vlees wordt rosé gebakken en na het rusten in dunne plakjes gesneden (tagliata betekent letterlijk “gesneden” in het Italiaans).

Vaak wordt Tagliata di Manzo geserveerd met:

  • Rucola en Parmezaanse kaas – een klassieke combinatie voor een frisse en hartige smaakbalans.
  • Grof zeezout, peper en olijfolie – om de pure smaak van het vlees te benadrukken.
  • Balsamico – soms als dressing of ingekookt als siroop voor een zoete zuurheid.
  • Gegrilde groenten of tomaten – als bijgerecht.

Tagliata Di Manzo op de Nestor Barbecue

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 1 rundersteak 500 gram
  • olijfolie
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 theelepel fijngehakte tijm
  • 100 gram rucola
  • sap halve citroen
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas (75 gram voor salade, 25 gram voor afwerking)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze voor Tagliata di Manzo op de BBQ:

  • Smeer de steak in met olijfolie, tijm, zout en peper langs beide zijden.
  • Bak de steak op de Nestor Barbecue.
  • Ondertussen maken we de salade.
  • Doe in een mengkom: rucola, de kerstomaatjes in vier gesneden, sap halve citroen, 2 theelepels balsamicoazijn, wat olijfolie (3 theelepels), 75 gram Parmezaanse kaas, zout, peper.
  • Meng alles goed om en serveer op een groot bord.
  • Wanneer de steak saignant gebakken is dan snij je hem in schijfjes en leg je de steak sneetjes over de salade.
  • Werk af met de resterende 25 gram Parmezaanse kaas.

Als je Tagliata Di Manzo op de Nestor Barbecue hebt gemaakt laat het me dan zeker weten via mijn socials, Toch nog op zoek naar een ander barbecue gerechtje voor op de Nestor Barbecook dan kan ik je Mosselen met paprika en ui aanbevelen.

Nestor Barbecue review

Sinds dit jaar heb ik een Nestor Barbecue en in begin was het echt wat zoeken. Maar qua prijs-kwaliteit moet het niet onderdoen voor zijn concurrenten. Het is een pak goedkoper dan andere merken maar hoeft zeker niet onder te doen voor zijn concurrenten. Er zijn ook veel toebehoren die je achteraf nog kan aanschaffen. Wat ik zeker al zou aanraden bij een aankoop is om ook direct een afdekplaat te kopen. Zo bescherm je jouw bakplaat tegen weersinvloeden. Zo is het een investering in je buitenkeuken maar kan je de kosten spreiden.

Ik vind het gewoon ook fijn om wat te vertragen. Je maakt je vuurtje, ondertussen verzamel je eventueel wat ingrediënten, maak je nog hier en daar iets klaar. In afwachting dat mijn plaat echt gebruiksklaar is oefen ik soms al eens met groenten of bvb. er een eitje op te bakken. Heel leuk allemaal en aan de reacties op mijn instagramstories te zien genieten de volgers mee van mijn experimenteren. Ik maakte er al enkele recepten mee en die ga ik nu met jullie delen. Heel laagdrempelige recepten voor de Nestor Barbecue om aan te tonen dat iedereen er mee aan de slag kan!


Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *