Food & Drinks,  hoofdgerecht,  Pasta,  Recepten

Pasta met aubergine en spekjes

Heerlijke pasta met aubergines: een smaakvolle en verrassende combinatie die je smaakpapillen zal betoveren! Of je nu een liefhebber bent van de Italiaanse keuken of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en gezonde twist voor je pastagerechten, deze onweerstaanbare combinatie van zachte aubergines en al dente pasta zal zeker je culinaire verlangens vervullen. Laat je inspireren en krijg een voorproefje van een gerecht dat je smaakpapillen zal doen genieten!

Recept pasta met aubergine en spekjes

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • 200 gram pasta (voorkeur korte met groefjes)
  • 100 gram spekjes
  • 1 blik tomatenpulp (mijn voorkeur Mutti)
  • 1 aubergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  • Snij de aubergine in kleine blokjes en bak deze in ruime hoeveelheid olijfolie.
  • Doe er dan de spekjes bij en laat deze meebakken.
  • Voeg de gepureerde knoflook toe.
  • Voeg de basilicum, oregano en gerookt paprikapoeder toe.
  • Voeg een blik tomatenpulp toe.
  • Kruid naar smaak met zout en peper.
  • Kook de pasta ondertussen en voeg deze na het uitlekken toe aan de saus.
  • Door de groefjes gaat de saus mooi rond de pasta kleven.

Smakelijk!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *