Hotspots,  Restaurants

Boker Tov laat nu ook Gent genieten van de Midden-Oosterse keuken

Boker Tov, dat sinds 2020 bestaat in Antwerpen, laat nu ook Gent genieten van de Midden-Oosterse keuken. Lori Dardikman en Tom Sas serveren er de hele dag door lekkere streetfood en cocktails in een gezellige omgeving. Op de kaart kan je er Baba Ganoush, Labneh of Sabish terugvinden. Maar evengoed ben je welkom voor een koffie en stuk taart. Perfect tijdens of na een dagje shoppen in Gent.

TheEdenStories
©TheEdenStories

Tom de zaakvoerder kwam zich even voorstellen en waren op zoek om buiten de grenzen van Antwerpen een zaak te openen. Eerst gingen ze kijken naar een geschikt pand in Brussel maar er was niet direct een wauw gevoel. Toen ze naar Gent op prospectie kwamen en het pand bezochten dat een voormalig veilinghuis en tot voor kort een fancy koffiezaak was, ontstond er direct een wauw gevoel. Niet veel later was Tom bezig met het inrichten van hun vierde Bokertov kindje. Denk hier aan gele details, veel planten, gezellige hoekjes, grijs betonnen accenten en een mini-markt voor delicatessen. Het pand is opgedeeld in verschillende kamers, bij het binnen komen van het restaurant ontdek je de open keuken met barseating, verder heb je een kamer met een unieke zitbank met gele tegels en nog verder heb je een gezellige patio. Ook aan de straatkant zijn ze voorzien van een terras mét zicht op het Gravensteen.

Midden-Oosterse keuken in Gent

De keuken staat voor veel groenten, verse kruiden, frisse toetsen en heerlijke smaakmakers. De keuken staat onder leiding van Thomas Swenters, die hiervoor in de potten roerde van de Upper Room Bar van The Jane, De Librije en Godevaart. Samen met Lori ontwikkelde hij het menu. Bij Boker Tov zowel in Antwerpen als Gent kan je de typische Midden-Oosterse gerechten als Baba ganoush en Labneh, maar ook sabish, een pitabroodje gevuld met gefrituurde aubergine, hummus, hardgekoort ei en groenten of pulled Lamb, Ook nog kruidige dips en salade fattoush. Boker Tov laat nu dus ook Gent genieten van de Midden-Oosterse keuken.

Helemaal weg van de Midden-Oosterse keuken? top, dan kan je de producten ook gewoon mee naar huis nemen uit de delicatessenzaak in het restaurant. Je kan er vers brood, hummus, labneh of bieren uit Tel Aviv terug vinden. Je kan ook zelf aan de slag gaan met het Boker Tov kookboek waar je zelf deze gerechten kan maken en Tel Aviv naar je huiskamer halen.

©TheEdenStories

Wij zijn alvast fan van het concept, keuken en vriendelijke bediening. De smaken zijn echte bommetjes die vragen naar meer. Volgende week staat er voor mij nog is een bezoekje aan deze zaak in Antwerpen tijdens ons weekendje weg. Want ik wil me nog meer laten betoveren door deze Midden-Oosterse parel.

PRAKTISCH

Boker Tov Gent, 

Burgstraat 20 Gent

Open van maandag tot zaterdag van 9u tot 21u
Zondag open van 9u tot 16u
www.bokertov.be 

Meer tips nodig voor gent? Dan kan ik je met plezier The Post Hotel aanbevelen voor een heerlijke overnachting in het hartje van Gent.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *