Food & Drinks,  Hotspots,  Staycation België,  Travel

Staycation: 1898 The Post Hotel Gent

Staycation, de kaart die ik in 2019 regelmatig trek op de blog voor een korte vakantie of uitstap dichtbij. Een korte break voor BonVivants om te ontsnappen aan de drukke & veeleisende maatschappij van vandaag. Je hoeft niet altijd het vliegtuig op te stappen om te ontspannen, met staycations op BlogVivant.be laat ik jullie zien dat dit ook kan dichtbij!

Deze keer trokken we naar de stad van de stroppendragers: Gent. In Gent is het Historische 1898 The Post hotel van de Zannier groep gelegen.E en indrukwekkend en luxueus hotel met 38 kamers en suites die je even terug de tijd in nemen. De naam is een verwijzing naar het bouwjaar van het gebouw. Ook binnen in het hotel is de link naar het voormalige post gebouw nooit ver te zoeken.

The Post is gelegen in het bruisende hart van Gent op de Korenmarkt. Het is een gebouw dat de Korenmarkt echt een uitstraling geeft. Zijn neogotische bouwstijl is dan ook een aandachtstrekker wanneer je de stad ontdekt. Binnen in het hotel hebben kamers, de gangen, de ontbijtruimte een link naar toen het nog een postgebouw was. De kleuren die toen in waren worden nu terug gebruikt, kunstwerken, hoge plafonds, grote ramen, het gebruik van hout, salons en antieke meubelen vormen een ideale melange om je terug te wanen in de tijd van toen met het uitstekende comfort van nu. Want alles is er gewoon wat je als BonVivant verwacht van een hotel overnachting! Een comfortabel kingsize bed, een badkamer in marmer met een geweldige regendouche om maar te zwijgen over de luxe producten zoals douchegels en shampoo die een heerlijke geur hadden. De minibar is gewoon een mini cocktailbar op de kamer om zelf aan de slag te gaan met spirits. Wanneer er toch niet zo een mixologist in jouw schuilt kan je gewoon afzakken naar de bar, niet zomaar een bar. The Cobbler, super gezellige cocktailbar die je kan bezoeken voor een perfect uitgebalanceerde cocktail geserveerd in een uniek kader. Je kan er ook terecht als niet hotel gast trouwens.

In deze cocktailbar was het op de avond van ons verblijf de voorstelling van de nieuwe Goodbye magazine. Een on/offline magazine dat zorgt voor een heleboel reisinspiratie. Van ver tot dicthbij vakanties, leuke logeerplekjes, aangename adresjes. Ideaal voor een BonVivant als ik die graag België maar ook de wereld ontdekt. Origineel aan deze lancering avond was dat de bartenders 5 cocktails creëerden geïnspireerd door het magazine. Wij deden een poging om onze cocktail zelf te versieren maar laat ons toegeven dat we net iets beter zijn in het degusteren. Tjah ieder zijn job zeker 😉

Wanneer je er een heerlijke nacht opzitten hebt dan denk je maar aan 1 ding, het hotel ontbijt. The Cobbler wordt dan omgedoopt tot ontbijt ruimte met buffet en open keuken waar de dienster je in de watten legt met een vers eitje naar jouw zin en vers gebakken spek! Dat het fruitsap vers geperst is zal jullie dan ook niet meer verbazen zeker? Na het ontbijt nog gebruik maken van de late check out met een uitgebreide douche en wat lezen op bed.

Kortom we hadden een koninklijk verblijf in 1898 The Post .

Gent heeft naast dit prachtige hotel ook leuke pareltjes om te gaan eten of iets te gaan drinken. Als BonVivant wil ik jullie toch nog enkele leuke plekjes meegeven voor de lunch, dinner of kleine honger tussendoor.

Poule & Poulette

Kan je terug vinden rechtover het hotel op de Korenmarkt 11. Het menu is erg uitgebreid, zo kan je er een lekkere Vol-Au-Vent, Thaise kippensoep of een kip aan’t spit vinden, telkens geserveerd met side dishes naar keuze. Ook aan vegetarische gerechten hebben ze gedacht! Dus voor iedereen wat wils. Het principe van slow cooking en traag gegaarde kip zorgt ervoor dat de kip sappig is en vol van smaak

‘T Dreupelkot

Dit kleine cafeetje kan je terugvinden op de Groentenmarkt 12, een jenever café met maar liefst meer dan 200 belgische jenevers. Proef er zeker de huisgemaakte vanillejenever. Het is een plekje waar je gewoon kan binnen wandelen voor 1 jenever of blijven plakken (misschien dan letterlijk door de gemorste jenever op de grond) voor meerdere drankjes!

In Choc

Kan je terug vinden op het Sint Veerle plein 13, rechtover het historische Gravensteen. Je kan er genieten van een crazy milkshake, goddelijke lattes of een taartje met zorg geserveerd en nog eens instaproof is. Gezellig koffiehuisje waar je niet alleen de Gentse specialiteiten kan proeven maar ook kan kopen.

Prince

Voor het dinner ’s avonds kan ik jullie Prince aanraden dat je kan terug vinden in Oudburg 58. Een plaats om aan food sharing te doen. De menukaart is niet zo uitgebreid, je kan er kiezen ofwel tussen een 10 tal gerechtjes à la carte ofwel voor het ontdekkingsmenu. Wij kozen voor de menu die je overigens ook vegetarisch kan verkrijgen. De menu nam je mee op ontdekkingsreis door verschillende landen geïnspireerde gerechtjes! Van Spaans naar Aziatisch naar Mexicaans… we hadden onze keuze niet beklaagd en moesten ons inhouden om ons bord niet af te likken! De ongedwongen sfeer zorgde er ook voor dat er voldoende tijd was tussen de verschillende gerechtjes. Er werd ons verteld dat de menu ongeveer per maand een volledige make over krijgt waardoor je bij je tweede bezoek weer keuze hebt uit totaal verschillende gerechten.

 

Wij hadden zoals je kon zien een fijne 2 daagse in Gent en het hotel is de ideale uitvalsbasis om de auto volledig aan de kant te laten staan want er is zoveel op wandelafstand bereikbaar.

Bedankt Goodbye Magazine & Zannier Hotels voor de invitatie!

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *