Hotspots,  Restaurants

Alma Libre: Authentieke Mexicaanse Smaakexplosie in Antwerpen

Antwerpen heeft er een smaakvolle toevoeging bij gekregen met Alma Libre, een restaurant dat de Mexicaanse keuken naar de straten van de stad brengt. Karen en Elena, de trotse eigenaars, hebben met passie een menu samengesteld dat bol staat van de authentieke smaken van Mexico.

Passie voor Mexico: Alma Libre

Karen, liefkozend bekend als Alma Libre, wat ‘vrije ziel’ betekent, is geobsedeerd door Mexico. Bij elk bezoek aan het land duikt ze diep in de lokale keukens om de verborgen geheimen te ontdekken. Haar liefde voor de Mexicaanse keuken heeft geleid tot de geboorte van Alma Libre. Toen ze Elena ontmoette in de vleeshalle in Mechelen, klikte het meteen. Niet alleen werden ze culinaire collega’s, maar ook levenspartners. Een vonk in de keuken leidde tot een match made in heaven.

Een uniek menu met verse ingrediënten

Bij Alma Libre draait alles om verse ingrediënten en authentieke smaken. Het menu biedt een scala aan streetfood, van klassieke taco’s tot verrukkelijke Mole en Tinga de pollo. Een absolute aanrader zijn de nacho’s, bedekt met het unieke Alma Libra-sausje dat de gerechten naar een hoger niveau tilt.

Creatieve touch van Elena

Elena, met haar sprankelende energie en creativiteit, speelt een cruciale rol bij Alma Libre. Ze heeft niet alleen geholpen bij het bedenken van de gerechten, maar ook bij het vormgeven van het interieur van het pand in Antwerpen. Het resultaat is een levendige en kleurrijke ambiance die de Mexicaanse cultuur weerspiegelt, compleet met prachtige muurschilderingen.

Take-out met een vleugje Mexico

Hoewel Alma Libre zich richt op take-out, is er ook ruimte voor zes personen binnen. In de lente en de zomer kunnen gasten genieten van heerlijke maaltijden op het terras. Het is de perfecte plek om de levendigheid van de Mexicaanse keuken te ervaren, zelfs als je haast hebt.

Cocktails om van te genieten

Naast het verrukkelijke eten biedt Alme Libra ook een selectie aan overheerlijke cocktails. Deze drankjes complementeren de smaken van de gerechten en zorgen voor een complete culinaire ervaring.

Alma Libra is niet zomaar een restaurant; het is een reis naar de straten van Mexico, waar smaken, passie en vrijheid samenkomen. Een must-visit voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken en voor degenen die een vleugje Alma Libre willen toevoegen aan hun culinaire avontuur in Antwerpen. Wij hebben genoten en zoals ik eerder al zei die eigen touch die ze aan gerechten geven is super! Wij keren zeker nog is terug!

ALMA LIBRE

Scheldestraat 42 in Antwerpen

Openingsuren

Maandag : 18u – 22u
Dinsdag: 18u – 22u
Woensdag: 18u – 22u
Donderdag: 18u – 22u
Vrijdag: 18u – 22u
Zaterdag: 18u – 22u
Zondag: 18u – 21u

Meer info https://www.almalibre.be/

Meer foodspots nodig in Antwerpen? Check dan zeker ook is MAVEN, een vleesrestaurant op een boogscheut van Alma Libre

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *