Food & Drinks,  Hotspots

FOODSPOT | MAVEN Antwerpen

Als er plekje is waar ik al lang is naar toe wou gaan was het MAVEN in Antwerpen. Ik zag uiteraard als zoveel de toiletspiegels op sociale media voorbij komen waar je toffe boodschappen kan op schrijven met neon stiften, maar vooral het vleesconcept triggerde me.

Maven is een High-end vleesrestaurant op het Antwerpse Zuid. Een voormalig pakhuis van de Luiknatie is het prachtige decor van dit restaurant. Maven staat voor hoge kwaliteit, met respect en expertise geselecteerd. De expertise vinden ze bij Luc De Laet, een man die ik voor de zomer leerde kennen als een brok vol passie en kennis over vlees. Hij vertelde zonder te vervelen en liet me ook tot inzichten komen kwestie vleesconsumptie. Zalige man! De horeca-expertise vinden ze bij Wim Van Der Borgt en de keuken is in handen van Jules Koninckx.

In de keuken leggen ze naar eigen zeggen de nadruk op Noble Meat Craft. Bereiding van edele ambachtsproducten en garanderen op deze manier een ongekende en bewuste smaakbeleving. Met een vleesrestaurant beginnen terwijl het eten van vlees onder druk staat. Je moet het maar durven. Maar De Laet, Van der Borght en Koninckx zijn nu eenmaal durvers. “Met vlees eten is ook niets mis”, vindt De Laet. “Maar, we eten te vaak en te veel vlees. We moeten dus minder, maar vooral beter vlees eten.”

Voor het betere vlees werkt Maven samen met Europese boerderijen waar de runderen in de  vrije natuur grazen. Traceerbaarheid met betrekking tot de oorsprong van de dieren en wie ze voedde is dus ook gegarandeerd.


Als we ergens langsgaan voor een ervaring waar we zo lang naar uitgekeken hebben, gaan we ook all the way! Je kan a-la-carte bestellen of kiezen voor 2 menu’s wij gingen voor de premium menu met aangepaste wijnen. Een schot in de roos! Van de starters tot main en dessert waren het allemaal voltreffers van gerechtjes en vleesbereidingen op verschillende manieren gebracht. Verwerkt in een kroket, tartaar of gewoon gesneden en dat in combinatie met leuke sidedishes. Het was een smaakfestival voor deze BonVivants!

Maven was een fantastische ervaring, gastvrijheid dragen ze hoog in het vaandel! Het staat dan ook ergens in mijn top 5 restaurants waar de we de laatste jaren gingen eten.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *