Brunch,  hoofdgerecht,  Lunch,  Recepten

Shakshuka met gehakt

Het wordt kouder en dan hebben we toch allemaal wat meer nood aan comfortfood! Ik ging aan de slag met een eenpansgerecht: Shakshuka! Heel simpel en makkelijk om klaar te maken en als het klaar is vind ik het er altijd mooi uitzien en heb ik goesting om er aan te beginnen!

Shakshuka met gehakt

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 300 gram gehakt
  • 1 blik mutti gepelde tomaten
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 paprika’s
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel za’atar (Mill&Mortar)
  • 1 koffielepel Harissa (Mill&Mortar)
  • 2 koffielepels gerookt sweet paprikapoeder (Mill&Mortar)
  • 1 koffielepel gedroogde tijm (Mill&Mortar)
  • zout & peper
  • platte peterselie

Aan de slag! 

  • Bak het gehakt en laat dan wat rusten.
  • Bak de versnipperde ui, look en paprika.
  • Voeg er het blik gepelde tomaten aan toe en laat inkoken tot de tomaten een saus vormen.
  • Voeg het gehakt toe.
  • Voeg alle kruiden toe, zout en peper naar eigen smaak.
  • Als de tomatensaus een goed geheel vormt maak je vier kuiltjes en breek je daar het volledige ei in.
  • Laat op een laag vuur de shakshuka verder pruttelen tot het wit van het ei gestold is.

Deze Shakshuka met gehakt is gewoon een volwaardige lunch met een snede grof brood bij! GENIETEN MAAR!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *