
Feestelijke witte chocolademousse met nootjes en granaatappel
Op zoek naar een elegant dessert dat indruk maakt? Deze witte chocolademousse met nootjes en granaatappel is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een traktatie voor de smaakpapillen. Een zachte mousse, afgewerkt met een heerlijke crunch. Een waar plezier om je gasten, en uiteraard jezelf, te verwennen met deze lekkernij!
Ingrediënten voor 6 glaasjes witte chocolademousse:
- 15 gram suiker
- 2 eierdooiers
- 80 ml melk
- 250 ml Inex slagroom 40%
- 200 gram witte chocolade
- Handvol pecannoten
- handvol amandelnoten
- Granaatappel
Zo maak je deze romige chocolademousse stap voor stap:
- Verwarm de melk op laag vuur.
- Klop de eierdooiers en de suiker los in een mengkom
- Voeg de melk voorzichtig bij de losgeklopte eierdooiers en suiker. (blijven kloppen, dat het ei niet begint te stollen)
- Giet dit mengsel terug in de pan op een laag vuur.
- Laat het onder voortdurend kloppen binden.
- Wanneer het mengsel gebonden is en dikker is haal je de pan van het vuur en voeg je de chocolade toe.
- Roer alles goed om en laat daarna de pan afkoelen in een ijsbad.
- Klop de Inex slagroom stijf
- Spatel de afgekoelde chocolade onder de slagroom.
Afwerking: nootjes en granaatappel zorgen voor de crunch
- Hak de noten fijn, haal de pitjes uit de granaatappel.
- Vul de glaasjes met de witte chocolade mousse door middel van een spuitzak.
- Werk af met gehakte nootjes en granaatappelpitjes.
Tips voor serveren en bewaren van chocolademousse:
Maak dit ofwel in de ochtend, of nog beter de dag voordien. Werk de glaasjes pas af met de nootjes en granaatappelpitjes tot net voor je de chocolademousse wil opdienen. Bewaar de witte chocolademousse afgedekt in de koelkast, idealiter in glazen potjes of dessertglaasjes met folie of. Zo voorkom je dat de mousse geurtjes opneemt uit de koelkast. Serveer de mousse binnen 2 dagen voor de beste smaak en textuur.

Geniet!
Op zoek naar andere originele recepten? Dan mag je mijn recept voor Jules Destrooper mousse zeker ook niet missen.
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

