Recept | Appelroosjes
De warmte is weer wat uit huis en dan slaan we weer aan het bakken. Appelroosjes zag ik al een paar keer voorbij komen op men feed en had daar ook wel eens zin in en vooral zin om te maken. Ik kreeg net een pakketje toe van Rigoni Di Asiago om de Fiordifrutta te testen en dacht ideaal om dit te gebruiken bij mijn appelroosjes.
Fiordifrutta, da’s een gamma vernieuwende, 100% biologische bereidingen waar behalve vruchten enkel appelsap bij komt kijken. Mijlenver verwijderd dus van het doorsneeproduct uit de supermarkt: deze confituur is licht, heel erg lekker en perfect om van te smullen met een klein lepeltje. Allesbehalve mierzoet is de bereiding een eerbetoon aan confituur zoals de nonna die bereidde met fruit en appelsap. Het eenvoudige, lekkere en 100% natuurlijke recept laat de échte smaak van het fruit uitstekend tot zijn recht komen
Appelroosjes
Wat heb je nodig?
- 2 appelen
- 1 eetlepel sap van een citroen
- Vel bladerdeeg
- Abrikozenconfituur
- Suiker
- Kaneel
Aan de slag!
- Was de appelen
- Snij deze middendoor, verwijder het klokhuis
- Snij in dunne schijfjes (eventueel met de hulp van een mandoline)
- Doe de schijfjes in een kom met water en citroensap
- Verwarm de kom 2 minuten in de microgolfoven
- Giet af
- Verwarm de oven op 200 graden °C
- Snij het deeg in lange stroken
- Bestrijk de strook deeg met abrikozenconfituur
- Leg een paar schijfjes appel dakpansgewijs naast elkaar, zodat ze net boven het deeg uitsteken
- Bestrooi ze met suiker en kaneel
- Rol ze op en druk de uiteinden vast
- Leg de roosjes in een muffinvorm
- Plaats 25 minuten in de oven
- Is het deeg gaar dan zijn ze klaar, anders nog 2 minuten langer de oven in
- Bestrooi ze met poedersuiker wanneer ze zijn afgekoeld
GENIETEN MAAR!
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be
13 reacties
Lodi
Dit ziet er even goed uit, hier vroegen ze laatst om appeltaart, maar het lijkt me ook heel leuk om deze te maken! Vrolijk en lekker!
Felice Veenman
hmmmmm, heeerlijk! helaas heb ik dit jaar een piepkleine appel oogst en een giga peren oogst…Perenroosjes…bestaat dat?
Lindaschrijfthetop
Een lekker recept voor bij de koffie of de thee, lekker hoor!
Jouvence
Deze appelroosjes zien er erg lekker uit! Ik ga het recept even opslaan om een keer zelf proberen te maken.
Tessa
Wat ziet dat er leuk uit! Perefect voor een high tea!
rachel
oei dit ziet er lekker uit!! ik mag dan wel de ingredienten ik zou dit wel zo kunnen maken voor mijn visite 😀
Melanie Hoogvliet
Hmm die appelroosjes van jou zien er heerlijk uit! Altijd als ik op jou feed of blog kom krijg ik gelijk trek!
Charlotte Dona
Dit zien er niet altijd lekker maar ook ontzettend mooi uit!
Caroline
Niet alleen lekker om te proeven maar ook vooral een feestje om te zien. Erg leuk lijkt me dit om te maken.
Tamara
Wauww dit ziet er heerlijk uit dit zou ik ook weleens willen proberen
Tania
die zien er keilekker uit. ga ik ook eens proberen
Wendy
Ahhhhh jummie dit ziet er echt zo lekker uit! Jammer dat ik geen oven meer heb, kun je er eentje langsbrengen? 😛
corrina
Weer een heerlijk recept. Ik ga het opslaan voor een geschikt moment. Dank