Travel

BlogVivant Hotspot: Taycan Tasting

Bij Taycan Tasting ga je weg van het klassieke restaurant, van buiten ziet het eruit als een grote toonzaal van keukenmeubels en ja dat is het ook. Want Taycan Tasting is gevestigd in de toonzaal van Bulthaup Woluwe. Een minimalistisch interieur, casual sfeer, volledig uitgeruste open keuken en gastronomische koks zorgen ervoor dat je een fijne lunch beleefd in het hart van een 850 vierkante meter grote showroom. Ook is er gedacht aan een terras waar je kan genieten van het zonnetje bij goed weer.

Taycan tasting is voor BonVivants en liefhebbers van mooi keukenmeubilair een uitgelezen kans om een culinair avontuur te beleven in een uniek kader.  Een viergangenmenu van 49 euro, bedacht door Isabelle Arpin & Nicolas Decloedt. De koks bundelen hun kennis om hier een prachtig menu samen te stellen.

Isabelle Arpin is de favoriete lady chef van de Brusselaars. Nadat ze werkzaam was in verschillende restaurants Alexandre en WY waar ze telkens een michelin ster binnenhaalde besloot ze in maart 2019 haar eigen restaurant “Isabelle Arpin” te openen op de Louizalaan.  Isabelle staat voor verfijnde en elegante gerechten met verse seizoensproducten.

Nicolas Decloedt, kok van restaurant Humus x Hortense gevestigd in de Flageywijk te Brussel werd door Gault & Millau bekroond tot de beste groentenkok en is een culinair artiest. Draagt onze planeet een warm hart toe en streeft naar een duurzame manier van leven. Hij werk dan ook met verse biologische streekproducten van het seizoen en gebruikt hoofdzakelijk plantaardige ingrediënten in zijn gerechten.

Om de drie weken zullen deze twee gastronomen een nieuw menu uitwerken. Elk in hun eigen maar toch complementaire stijl. Dit nog tot 30 juni want dan zullen nieuwe koks het roer voor drie maanden overnemen. Het is dus een steeds vernieuwend concept dat ons de kans geeft om van topchefs gerechten te kunnen proeven.

Wij gingen natuurlijk de test aan en konden het het concept wel smaken. Door het open karakter van de keuken zit je letterlijk mee te kijken in de potten terwijl de chefs jouw gerecht klaar maken. Het geeft de kans om de zintuigen extra te stimuleren. De sfeer die er hangt is erg gemoedelijk en je voelt je er echt welkom. Doordat we ons in een toonzaal bevonden spraken we niet alleen over het eten maar ook over het keukenmeubilair en over de flitsende Porsche die er zich in bevond. De viergangen menu werd op een vlot tempo geserveerd wat het ook geschikt maakt voor de ideale zakenlunch. Wil je ook weg van het klassieke tafelen… dan moet je zeker Taycan Tasting eens proberen. Het eten is vernieuwend en gastronomisch en de gerechten met uitsluitend plantaardige producten zijn ook verrassend lekker. Door te spelen met verschillende texturen en ingrediënten mis je zeker geen stukje vis of vlees.

Taycan Tasting
Leuvensesteenweg 323
1932 Zaventem

02 880 68 60

Open van Maandag tot zaterdag 12u tot 15u (feestdagen inclusief)
meer info nodig: www.taycan-tasting.com

 

 

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *