Food & Drinks

MAMAN BRIGITTE RUM

Voor Maman Brigitte zijn lancering kende, ging er een volledig verhaal aan vooraf. Maman Brigitte gecreeerd door Bert Bruyneel die tot 1994 nooit 1 glas alcohol dronk. Tot er een bevriende bartender na sluitingstijd hem een glas whiskey schonk. Hij ontdekte een nieuwe wereld en al vlug werd whiskey zijn hobby, wat later een passie en nog wat later zijn beroep. In 2009 werd hij onafhankelijk bottelaar en zo ontstond Asta Morris whisky. Na de Asta Morris kwam de gin NOG! oftewel No Ordinary Gin waaruit ook DRKNSS groeide (exclusief bij The Jane)

In 2017 tijdens een rhumfest in Spa, begon ook interesse te ontstaan voor rum. Na wat research kwam zijn eerste rum botteling tot stand onder de naam Rasta Morris. Geen verdunning, geen toegevoegde suiker, geen filtratie door koeling, … Maar ze wouden ook een toegankelijke rum op de markt brengen: MAMAN BRIGITTE.

MAMAN BRIGITTE 

Madam Brigitte is gekend als Voodoo Godin, madam van Baron Samedi, Godivan het leven, de dood, de gerechtigheid de passie, de vruchtbaarheid, begraafplaatsen en kruisen. Wordt gesymboliseerd door een zware haan en behoorlijk fel gebekt! Drinkt graag zwaar gepimenteerde rum. Op haar naamdag wordt nog steeds rum geofferd om haar te eren!

Maman Brigitte is een een blend van rums uit 3 verschillende oorsprongen:

  • Barbados 8 jaar (zorgt voor de fruitige toets, vooral citrus)
  • Dominicaanse Republiek 5 jaar ( geeft de kruidigheid en de body)
  • Jamaica 3 jaar. (geeft funkiness aan MAMAN door een toevoeging van een hoog gehalte aan esters, wat zo typisch is aan rum uit Jamaica)

Maman Brigitte  heeft fruitige toetsen van ananas en banaan, toesen van noot, vleugje vanille, karamel, honing en een lichte spicy toets door de toevoeging van de Dominicaanse rum. Deze zachte rum laat zich heel makkelijk drinken zonder ijs of toevoegingen. Gewoon intens genieten van het smaken pallet.

Maman Brigitte is te verkrijgen bij horecazaken zoals The Pharmacy maar ook bij Colruyt voor 34,85 euro!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *