hoofdgerecht,  Recepten

Kalfsfricassee met truffel recept

Naar aanleiding van de week van de kalfsfricassee ging ik aan de slag met kalfsvlees van bij ons in een heerlijk kalfsfricassee met truffel recept. Een Franse klassieker met een twist. Het is november en dan begin ik stillaan aan de feestdagen en feestmenu’s te denken. Daarom wou ik deze kalfsfricassee een luxetwist geven door truffel toe te voegen zodat dit gerecht perfect ook op de feesttafel kan terecht komen!

Kalfsfricassee met truffel recept

Nori stoofpot rond

Ingrediënten

  • 1000g kalfsstoofvlees (bijv. kalfsborst of -schouder)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 g boter
  • 2 el bloem
  • 700 ml kalfs- of kippenbouillon
  • 200 ml Inex room
  • 2 eidooiers
  • 1 laurierblad
  • paar takjes tijm
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 truffel voor garnering
  • peterselie, fijngehakt voor garnering

Bereidingswijze

  • Snijd het kalfsvlees in stukjes van ongeveer 3-4 cm. Kruid het vlees lichtjes met zout en peper.
  • Smelt de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg het kalfsvlees toe en bak het rondom aan totdat het lichtbruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het even apart.
  • In dezelfde pan voeg je de ui, wortels en bleekselderij toe. Laat ze zachtjes stoven tot de ui glazig is. Voeg de champignons en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
  • Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten meebakken zodat de bloem smaak verdwijnt.
  • Giet de bouillon in de pan, samen met het laurierblad en tijm.
  • Doe het aangebraden kalfsvlees terug in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes sudderen, totdat het vlees zacht en mals is.
  • Als het vlees gaar is, haal je de pan van het vuur. Verwijder het laurierblad en de tijm. Meng de room en de eidooier in een kom. Roer het door de rest van de saus in de pan. Verwarm de saus nog even, maar laat het niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper.

Heb je dit Kalfsfricassee met truffel recept getest en goedgekeurd? Deel dit dan zeker op de socials en tag mij op instagram @stefaandewinter. Misschien is dit Italiaans stoofpotje met vlees ook wel iets dat je de komende weken kan uitproberen

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *