hoofdgerecht,  Lunch,  Recepten

Echte Vol-au-vent recept

Je hebt heel veel recepten voor snelle vol-au-vent of videe maar voor een echte Vol-au-vent recept moet je tijd nemen en dat resulteert direct in een bom van lekkere smaken! De Vol-au-vent die wij gemaakt hebben neemt effe tijd maar onze gasten waren allemaal aan het smullen. Voor dit gerecht ging ik aan de slag met een Beka Nori Stoofpot , het ovale formaat leent zich perfect voor het bereiden van de kippenbouillon en achteraf onze verse vol-au-vent.

Echte Vol-au-vent recept

Ingrediënten: (voor 5-6 personen)

Voor de kippenbouillon:

  • 1 kip
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 4 stengels selder
  • Peper
  • Zout
  • Tijm
  • 4 laurierblaadjes

Voor de Vol-au-Vent:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 750 gram champignons
  • Citroensap
  • 120 gram boter
  • 130 gram bloem
  • 1,5 liter verse kippenbouillon
  • De volledige kip van de kippenbouillon geplukt
  • Kippenkruiden
  • Currypoeder

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen en snij deze samen met de uien en de selder in grove stukken.
  • Doe de groenten samen met de kip in grote kookpot en zet deze onder water. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
  • Laat dit zeker 1u30 op een zacht vuur pruttelen. Zet nadien je vuur uit en laat de kip in de bouillon afkoelen.
  • Zeef de bouillon en pluk het vlees van de kip.
  • Maak van het gehakt kleine balletjes. bak deze goudbruin. Snij de champignons en bak deze in een pan. Blus de champignons met het citroensap.
  • Maak een roux van de boter en bloem. Laat deze even bakken en blus nadien met de zelfgemaakte kippenbouillon tot je de gewenste dikte van saus hebt. Kruid de saus met peper, zout, nootmuskaat, kippenkruiden en een beetje currypoeder.
  • Nu kan je de vol-au-vent verder afwerken. Doe de kip, balletjes en champignons bij de saus en roer alles om. Indien gewenst kan je nog wat extra citroensap toevoegen.
  • Serveer met een bladerdeeg pasteitje en een aardappelpuree of kroketjes.

smakelijk!

Heb je ook zin gekregen in grootmoeders vol-au-vent en je test mijn recept. Laat dan zeker iets weten op mijn sociale mediakanalen. toch liever een ander gerecht met kip probeer dan is deze crunchie kipnuggets.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *