Food & Drinks,  Recepten

Recept | De beste kipnuggets

Ik was op zoek om kip eens op een andere manier klaar te maken en kwam zo op het idee om zelf  kipnuggets te proberen maken. Geen dikke papperige korst met kip die geperst is. Maar gewoon een nugget van een lekkere kipfilet met een crispy bite!
Heel eenvoudig en snel klaar! Je wil nooit nog andere!

Homemade kipnuggets 

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilets
  • bloem
  • 2 eiwitten
  • 4 Krisprolls
  • druivenpitolie

Aan de slag! 

  • Snij de kipfilet in repen, blokjes. (wat je zelf verkiest)
  • Verkruimel de Krisprolls met een mixer. Dat mag fijn zijn maar als er nog iets grotere stukjes tussen zitten laat deze zeker zitten voor de crunchie bite.
  • Haal de kipblokjes door de bloem.
  • Haal de kipblokjes daarna door het eiwit.
  • Haal de kipblokjes daarna door de gemalen Krisprolls.
  • Verwarm een ruime hoeveelheid druivenpitolie in een pannetje. (kan hoge temperaturen aan en is perfect om te frituren)
  • Wanneer de nuggets mooi bruin zijn haal je ze eruit.
  • Serveer met een yoghurt sausje!

Geniet van je aperitiefmoment!

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *