Klassieke garnalencocktail op grootmoeders wijze
Recepten,  voorgerecht

Klassieke garnalencocktail op grootmoeders wijze

Er zijn van die gerechten die nooit uit de mode raken, en een klassieke garnalencocktail op grootmoeders wijze is daar een perfect voorbeeld van. Old but gold! Terwijl de culinaire wereld steeds verfijnder wordt, is het soms heerlijk om terug te grijpen naar die vertrouwde smaken uit de keuken van mémé. Daarom gaan we in dit recept voor een authentieke, nostalgische bereiding van garnalencocktail op grootmoeders wijze. Zo kun je die klassieke sfeer en smaak bij jou thuis herbeleven.

Tip: Let wel even op bij het aankopen van je garnalen of later bij andere vis dat de verpakking het logo MSC bevat. MSC, een afkorting van het Marine Stewardship Council, is wereldwijd het grootste keurmerk voor wilde vis. De missie is overbevissing tegen te gaan, de onderwaternatuur en biodiversiteit te beschermen. Prioriteit is het veiligstellen van wilde vis als een bron van voedsel voor toekomstige generaties.

Recept: Klassieke garnalencoctail op grootmoeders wijze

klassieke garnalencocktail

Wat heb je nodig? (4 personen) 

  • 200g gepelde garnalen
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • Een handvol bladpeterselie
  • 4 eieren
  • 1 kropsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el graanmosterd

Zo maak je deze garnalencocktail:

  • Snij de tomaten in vier, haal de zaadlijsten eruit en houd bij.
  • Doe de zaadlijsten in een kleine pan met een scheutje water en laat opkoken. Mix daarna glad met een staafmixer. Meng de tomatenjus met de graanmosterd.
  • Kook de eitjes acht minuten en koel ze onder koud stromend water.
  • Pel en snij in partjes.
  • Was de sla en hou de mooie kleine blaadjes aan de kant om straks te gebruiken in de cocktail.
  • Snipper de peterselie en snij de sjalot fijn.
  • Meng de garnalen met een beetje olijfolie, peterselie en sjalot.
  • Kruid met peper en zout.
  • Dresseer in een glas de sla, de partjes ei, de tomaat, garnalen en werk af met de jus.

Geniet van de nostalgie! 

Met dit klassieke recept voor garnalencocktail op grootmoeders wijze breng je een vleugje nostalgie naar de tafel. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook altijd een groot succes als voorgerecht tijdens de feestdagen. Het brengt een elegante, smaakvolle start van elk diner. Deze garnalencocktail serveren in een mooi glas maakt dit voorgerecht echt helemaal af! Smakelijk!

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een heerlijk voorgerecht? Dan kan ik het recept voor romige pastinaakpuree met coquilles ook echt aanraden.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *