Parmacups gevuld met drie gezonde toppings
Dat ik fan ben van Parmaham dat weten jullie allemaal ondertussen. Ik leerde Prosciutto Di Parma pas echt goed kennen toen ik vorig jaar op persreis trok om alle geheimen te ontdekken van het productieproces van deze heerlijke Parmaham. Een unieke beleving die ik nooit zal vergeten maar hierdoor ook steeds voor Parmaham zal blijven kiezen omdat ik weet welke ambacht, selectieprocedure en kwaliteit er schuilt achter het pakje Parma dat wij kopen in de winkel! Daarom deel ik ook met plezier het receptje Parmacups gevuld met drie gezonde toppings van Sandra Bekkari. Een topmadam die op een speelse manier de veelvuldigheid van Parmaham in de picture zet!
Parmacups gevuld met drie gezonde toppings recept
Ingrediënten
- 1 pakje parmaham
- 1 blik kikkererwten
- 1 eetlepel tahin
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel griekse yoghurt
- peper en zout
- 1 rode biet
- 2 eetlepels sap van rode bier
- Chiliflakes Mill&Mortar
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel currypoeder
- 1/2 eetlepel pompoenpitjes
- 2 eetlepels geitenkaas
- 1 eetlepel vijgencompote
- Tijm Mill&Mortar
Extra’s om de borrelplank te garneren zoals radijsjes, snoeptomaatjes, bloemkool, snackpaprika’s,…
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Leg in elk cupcake vormpje een bakpapiertje bekleed met een sneetje Parmaham en leg er een tweede bakpapiertje bovenop. Zet in een voorverwarmde oven op 150 graden gedurende 15 minuten.
- Maak ondertussen de hummus
- Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.
- Doe de kikkererwten, de tahini, het citroensap en de yoghurt in een blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.
- Schep een klein beetje uit de blender voor 2 cups en meng deze met kurkuma en 1/2 currypoeder. Bewaar deze in de koelkast.
- Snij de rode biet in grove stukken en mix samen met 2 eetlepels bietensap en de overige hummus fijn. Kruid met peper en zout.
- Haal de Parmahamcups uit de oven en laat even afkoelen.
- Haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
- Vul 2 parmaham cupjes met bietenhummus en chiliflakes.
- Vul 2 Parmaham cupjes met curryhummus met de pompoenpitjes.
- Vul 2 Parmaham cupjes met geitenkaas met een lepeltje vijgencompote en wat tijm.
Geniet van dit heerlijk apertief moment!
Heb je dit recept Parmacups gevuld met drie gezonde toppings recept zelf klaar gemaakt? Laat het me dan zeker weten en tag me op sociale media. Graag nog meer inspiratie met Parmaham? Dan kan ik jullie deze macarons met parmaham van Roger Van Damme sterk aanbevelen.
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter