Food & Drinks,  hoofdgerecht,  Recepten

Witloof met ham en kaassaus maar dan anders

Van 1 tot 7 februari is het week van het witloof en daarom wil ik in februari elke maandag op Instagram en blogvivant een extra rubriekje openen “Monday with loof”. Elke maandag ga ik aan de slag met het witte goud. We kennen allemaal witloof in de oven maar je kan er zoveel meer mee maken. Naast de veelzijdigheid en talloze gezondheidsvoordelen van witloof, ook wel bekend als witlof of Brussels lof. Deze knapperige groente, afkomstig uit de chicoreifamilie, heeft niet alleen een heerlijke smaak maar is ook een voedingskrachtpatser die je welzijn bevordert. Meer recepten kan je vinden op de site van Lekker Van BIj Ons

Met zijn knapperige textuur en licht bittere smaak voegt witloof een verfrissend element toe aan salades, maar het kan ook gegrild, gestoofd of rauw genoten worden. Voeg deze veelzijdige groente toe aan je maaltijden en geniet niet alleen van de smaak, maar ook van de positieve impact op je gezondheid. Ontdek de voordelen van witloof en de heerlijke smaak!

Witloof met ham wafels en kaassaus

Ingrediënten voor 6 wafels

  • 500 gram aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 25 gram bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 100 gram hamblokjes
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 350 ml melk
  • 100 gram kaas

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen zacht, kruid met zout, peter en nootmuskaat en pureer ze. Doe de bloem en het ei erbij en meng goed.
  • Stoof 4 stronkjes witloof.
  • Snij 1 stronkje witloof in kleine stukjes en meng onder de puree, de andere drie hou je als afwerking.
  • Doe 60 gram hamblokjes in de puree en meng goed. De andere 40 gram hou je voor afwerking.
  • Laat de boter smelten en doe de bloem erbij tot het je een roux bekomt.
  • Giet de melk zachtjes bij de roux tot het begint te pruttelen en je een mooie gebonden saus hebt.
  • Voeg daar de kaas aan toe, peper en zout en eventueel nog wat nootmuskaat.
  • Laat je wafelijzer warm worden en doe dan met een lepel puree op de platen en bak deze gedurende ongeveer 2 minuten.µ

Geniet van deze heerlijke ovenschotel met witloof. Benieuwd naar meer? Neem dan zeker een kijkje tussen mijn andere recepten zoals deze witloofsoep of deze ovenschotel met witloof.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *