Food & Drinks,  Recepten,  soep

Heerlijke witloofsoep, proef de puurheid van witloof

Dat witloof een groente is dat veelzijdig is in gebruik heb ik de afgelopen weken al bewezen door een paar recepten te posten zoals de Witloof in de oven wafeltjes of de balletjes met puree en witloof, ook op de site van Lekker Van Bij Ons is er veel receptinspiratie te vinden als het over Witloof gaat. Deze keer maak ik jullie een eenvoudige witloof soep dat ik afwerk met boschampignons. Heerlijk en je proeft er de puurheid van het witloof in!

Heerlijke witloofsoep afgewerkt met boschampignons

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 2 kleine uien (of 1 grote)
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 aardappelen
  • 2 kippenbouillon blokjes oplossen in 1 liter water
  • scheutje room
  • enkele boschampignons voor de afwerking

Bereidingswijze

  • Snij de prei, witloof en ui in kleine stukjes.
  • Doe de olijfolie in de pan en laat de prei, het witloof en de ui stoven.
  • Blus de groenten met de in water opgeloste kippenbouillon.
  • Voeg de in kleine stukjes gesneden aardappel toe.
  • Vul eventueel aan met water tot de groenten onder water staan.
  • Breng 30 minuten aan de kook.
  • Mix de soep en laat nog enkele minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de boschampignons in stukjes en bak deze.
  • Schenk de soep uit en werk af met de boschampignons en een scheutje room.
  • Je kan er ook nog wat zonnebloempitten en sesamzaadjes over strooien voor de crunchie bite.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *