Recept pittige kaasschnitzel | Sofie Dumont daagde me uit…
Sofie Dumont, Belgische (tv) Ladychef, een kanjer in haar vak en vooral een schat van een vrouw. Ze belde me deze week op voor een uitdaging. Laat mij nu net een competitiebeestje zijn en ging super graag deze uitdaging aan!
Sofie Dumont creëerde een receptje met de nieuwe kaasschnitzels van Leerdammer. Deze schattige schnitzels zijn heel snel klaar op de pan, oven of BBQ, maar vooral zit er ook lekker veel smaak in! Sofie maakte een vegetarische burger met koolsla. Wanneer je haar receptje klaar maakt dan proef je een zoete toets. Wat haar receptje exact is moet je effe checken op haar leuke site sofiedumont.be. Maar nu kwam een whatsapp-face-call van Sofie en daagde ze me uit om haar receptje klaar te maken in minder dan 15 minuten en ik moest er mijn eigen touch aan geven! Wel die uitdaging accepteerde ik en veranderde een paar ingrediënten en verving ze door pittige kruiden. Zo bombardeer ik mijn burger tot een pittige burger, perfect in balans!
Pittige Kaasschnitzel burger
Wat heb je nodig?
- 4 mini kaasschnitzels met kruiden en pompoenpitten
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 sneetjes zoetzure augurk
- 1/4 witte kool
- 2 wortelen geschild
- 3 eetlepels mayonaise
- 1,5 koffielepel harissa
- 1 lepel chillivlokken
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
Aan de slag!
- Bak de schnitzels in de pan, 4 minuten langs beide kanten.
- Rasp de kool & wortel.
- Meng de rest van de ingrediënten er onder door.
- Leg de broodjes 5 minuten in een oven op 100 graden.
- Snij de broodjes open.
- Leg per broodje:
- eerst een bodem koolwortelsla
- 1 kaasschnitzel van Leerdammer
- daarop nog een schijfje augurk
- Hoedje erop en prikker erin!
genieten maar!
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be
4 reacties
Maaike
Wat leuk om zo’n uitdaging aan te gaan. En ik houd wel van zulke snelle recepten.
Felice Veenman
ik ga ervoor ! normaal ben ik geen fan van kaasschnitzels, ik vind ze vaak te plakkerig en te zwaar. Maar in deze combi moet het heerlijk zijn. leuk ook te zien dat je gerookte paprikapoeder gebruikt, dat is zo lekker en het wordt naar mijn smaak veel te weinig toegepast
KoolFamily
Leuk idee! Mooi gedaan.
Lindaschrijfthetop
Ik ben dol op makkelijk te maken recepten