Brunch,  Food & Drinks,  Ontbijt,  Recepten

Eggs Benedict met room recept

Eggs Benedict is iets dat ik paar jaar geleden proefde en direct vond ik dit zo een lekker gerechtje tijdens het ontbijt of de brunch. Het is zelf zo dat we hier specifiek naar een hotel terugkeren omdat ze bij het ontbijt Eggs Benedict serveren. Nu dat Pasen er aankomt wou ik nog eens een receptje met jullie delen en waarom jullie niet inspireren met dit gerechtje. Eggs Benedict worden gemaakt met een hollandaise saus maar omdat het Pasen is en het wat meer mag zijn voegde ik er nog opgeklopte room aan toe. Dat zorgt ervoor dat de saus veel luchtiger en feestelijker is.

Eggs Benedict met room 

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 bagels
  • 7 eieren
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • versnipperde bieslook
  • 2 dl Inex room
  • 250 gram boter
  • 2 eierdopjes witte wijn
  • 1 eierdopje water
  • het sap van een halve citroen
  • Cayennepeper
  • zout

Aan de slag! 

  • Laat de boter op een zacht vuur smelten.
  • Schep het stremsel voorzicht weg tot je geklaarde boter bekomt en hou deze warm.
  • Klop de Inex room half op.
  • Doe 3 eierdooiers in een steelpan en voeg er de witte wijn en water aan toe.
  • Klop nu heel goed op een zacht vuur tot je een schuimig mengsel bekomt. Blijf ten allen tijde kloppen zodat het eigeel geen kans heeft om te stollen.
  • Voeg er nu zacht de geklaarde boter aan toe en blijf kloppen.
  • Voeg er de half opgeklopte room aan toe.
  • Breng op smaak met citroen, een snuif cayennepeper en zout.
  • Snij de bagels middendoor.
  • Pocheer 4 eieren.
  • Leg op de bagel een gepocheerd ei, versnipper de zalm erover, giet er wat hollandaise saus over, werk af met bieslook en leg de bovenkant van de bagel er schuin over.

Smakelijk!

Dit recept is niet zo moeilijk, je moet gewoon blijven kloppen eens je begint. De overschot aan hollandaise saus kan je eventueel nog afgedekt bewaren in de koelkast en de dag nadien asperges op de menu zetten. 😉

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *