Food & Drinks,  Recepten,  soep,  voorgerecht

Witte Asperges gazpacho

Het seizoen van de witte asperges is volop aangebroken. Ik eet ze op alle manieren graag. Ons Belgische witte goud is dan ook nog eens heel gezond voor ons lichaam. Lekker en gezond, win win dus. Ik wou voor de paasbrunch de asperges op een andere manier klaar maken op de A-la-flamande. Dus ik probeerde deze keer een gazpacho van witte asperges te maken. Ik heb gemerkt dat een koud soepje oftewel gazpacho echt aangenaam is om te combineren met een uitgebreide brunch of hapjes buffet.

Gazpacho van witte asperges

Recept voor twee personen:

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Belorta witte asperges
  • 750 ml water
  • 40 gram boter
  • stukje foelie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram room
  • bieslook

Aan de slag!

  • Schil de asperges en hou de schillen bij.
  • Snij de kopjes eraf en hou deze apart voor de garnering later.
  • Warm het water op met boter, foelie en de schillen. Laat het net niet koken en laat de schillen een twintig à dertig minuten goed trekken.
  • Zeef de bouillon en laat deze nu wel koken.
  • Voeg de gehalveerde kopjes toe en laat deze drie minuten meekoken. Haal ze eruit, laat afkoelen en hou apart voor de afwerking.
  • Voeg de overige asperges toe aan de bouillon en laat 30 minuten koken tot de stukjes zacht zijn.
  • Mix de soep helemaal glad. Laat afkoelen.
  • Voeg aan de koude soep dan de olijfolie en de room toe en mix alles nog eens goed. De soep is nu klaar om te serveren.
  • Serveer in diepe borden en leg de kopjes in het midden en werk af met versnipperde bieslook.Smakelijk!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *