Food & Drinks,  Hotspots

Foodspot | OKOZ Antwerp

Deze keer trokken we naar een zaak Okoz, op een boogscheut van de groenplaats, waar Okonomiyaki en Donburi op de kaart stonden. Mij persoonlijk zei het totaal niets en net daarom vond ik het zo aantrekkelijk om langs te gaan en kennis te maken met deze vreemd klinkende namen.

 

Okoz, is een Japans street food restaurant, gelegen op de Nationalestraat in Antwerpen. Nee hier kan je geen sushi vinden maar zoals ik al zei Okonomiyaki. Je kan deze in vershillende porties krijgen en eigenlijk totaal naar eigen smaak pimpen met kip, kaas, spek, Halloumi en extra toppings zoals lookvlokken, zaden,.. . Al je toppings gekozen, dan rest er enkel nog het kiezen van een bijgerecht, rijst of noedels. Wij als kleine leekjes lieten de chef Solange haar goesting doen. Ze maakte er prachtige kunstwerkjes van met een gerechtje dat bijna tot leven komt op je bord. Dit komt vooral door de toevoeging van de Katsuobuschi, dat zijn gedroogde en gefermenteerde gerookte schaafsels van gestreepte tonijn die zo flinterdun zijn dat ze net van de grill leuk spelen op je bord.

 

Wij zouden geen BonVivant zijn als we ook de Donburi niet gingen testen. Donburi is een kom gestoomde haruka rijst met kip of champignons. De combinatie van de marinade, de topping en de rijst maken het geheel echt een smaakbommetje.

De smaken zijn gewoon perfect in balans! Meestal als je iets super lekker aan het eten bent dan ben je meestal niet zo gezond aan het eten. Maar niets is minder waar want bij Okoz gebruiken ze dagverse en biologische ingrediënten. Deze lijn trekken ze volledig door in de borden, bestek, bekers, deze zijn allemaal volledig biologisch afbreekbaar en proberen het gebruik van plastic te vermijden. Dus niet alleen een gezonde maaltijd maar ook nog is goed voor het milieu 😉

Okoz

Nationalestraat 92
2000 Antwerpen

gesloten op woensdag en zondag.

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

 

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *