![](https://www.blogvivant.be/wp-content/uploads/2020/06/img_5972-scaled.jpg)
Recept | Kruidenboter
De lockdown zorgde ervoor dat ik me bezig hield met het zaaien van kruiden, planten van groentjes en het resultaat ervan is nu oogstbaar. Toen dacht ik in plaats van peterselie gewoon in te vriezen, maak ik er kruidenboter van. Want denk even na, de zon op je terras, een fris glaasje rosé wijn, zelf gebakken brood en daarop een laagje verse kruidenboter. YUMMIE!!!! Wat ook leuk is, in een alluminium bakje, scampi gepeld maar het staartje er nog aan, klompjes kruidenboter tussenin en dat op de BBQ. Het perfecte aperitief hapje bij een zomerse BBQ, en ondertussen met je stukjes brood soppen in de gesmolten kruidenboter.
Wat heb je nodig?
- een pakje melkerijboter van 250 gram op kamertemperatuur
- een bosje peterselie fijn gesneden
- een bosje bieslook fijn gesneden
- 5 à 6 teentjes knoflook
- een theelepel Oak Smoked Salt Flakkes van Mill & Mortar (voor een subtiele natuurlijke gerookte smaak)
- een draai van de pepermolen
Aan de slag!
- neem een mengkom
- doe de boter, peterselie, de geperste knoflook, het zout en de peper erin
- was de handen grondig of trek een paar plastiek handschoenen aan
- ga alles goed door elkaar kneden met de handen (de lichaamswarmte laat toe dat de boter zich makkelijk laat kneden)
- proef en voeg eventueel nog een snuifje zout of peper aan toe om het te verfijnen.
Dit kan je direct gebruiken maar kan je evengoed invriezen in kleine porties dat je voor elke gelegenheid kruidenboter klaar hebt. Gebruik bvb ijsblokjesvormen om in te vriezen, zo kan je per portie die je op dat moment nodig hebt ontdooien.
Smakelijk!
Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be
![](https://www.blogvivant.be/wp-content/uploads/2020/07/img_6606-2-scaled.jpg)
![](https://www.blogvivant.be/wp-content/uploads/2020/06/IMG_1807.jpg)
12 reacties
Wendy
Jummmmm, kruiden uit eigen tuin is gewoon heerlijk!
Jasmijn
Wat ziet dat er lekker uit, en super leuk om zelf te maken ipv te kopen!
Tessa
Dat ziet er lekker en niet al te ingewikkeld uit. Ik ben echt dol op kruidenboter
Rachel
Een verse kruidenboter is altijd zo lekker, wat een fijn recept heb je gedeeld 🙂
Denise
Oohh lekker ga dit zeker eens maken lekker voor bij de bbq ☺️
Felice Veenman
hmmm, die smoked salt flakes, brengt me op een idee!!
shlapapanawinox
Актуальное зеркало букмекерских контор, переходи по ссылке и получай бонус за первый депозитhttps://1xbet-zerkalo-na-segodnya.ru
Laura
Altijd handig om te weten hoe je dit zelf maakt. Ik vind de kruidenboter van de Lidl best lekker. En mijn oom maakt ook hele lekkere
rachel
heerlijk!! hier maak ik ook altijd mijn kruidenboter zelf en ik maak dan altijd meer zodat ik het in kan vriezen
Mandy
Oh dat ziet er zo lekker uit! Ik maak vaak zelf kruiden boter alleen dan uit een potje. Maar kan her natuurlijk ook zelf maken met verse kruidn
Amina
Jaaaaa, er gaat niets boven versgemaakte kruidenboter. Met vers gebakken wit brood. Nou, dank je wel, ik heb weer honger 🙂 heerlijk recept!
corrina
zo dank altijd handig zo’n recept