Recept | Maredsouskroketjes

Recept | Maredsouskroketjes

12 mei 2020 25 Door blogvivant

Ik kreeg de uitdaging van Maredsous om aan de slag te gaan om met een product van hen een leuk receptje te maken. Ik hou van een beetje uitdaging en zocht in wat kookboeken en ging aan de slag om zelf kaaskroketjes te maken.
De post op Instagram was al snel populair en kreeg veel berichtjes of ik ook het recept kon uitschrijven! Bij deze…

 

Maredsous kroketjes

Wat heb je nodig?

  • 225 gram Maredsouskaas Caractère
  • 30 gram bakboter
  • 150 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • Paneermeel
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • scheutje olie
  • 2 eieren

Aan de slag! 

  • Scheid eigeel van het eiwit
  • Smelt de boter
  • Voeg bij de gesmolten boter 80 gram bloem, zodat je een roux bekomt.
  • Voeg telkens wat melk toe en wacht tot het opgenomen is door de roux. Blijf ondertussen bij het toevoegen van de melk goed roeren tot je een dikke saus bekomt.
  • Voeg het eigeel er aan toe en blijf mengen.
  • Voeg de kaas toe (in kleine stukjes) op een laag vuurtje en laat alle kaas traag smelten. Voeg ondertussen ook zout en peper toe.
  • Haal de pan van het vuur en laat je mengsel afkoelen in de koelkast (60 min)
  • Klop het eiwit samen met de olie los.
  • Doe de resterende bloem in een diep bord.
  • Doe in het ander bord een goede bodem paneermeel en voeg hier paprikakruiden aan toe.
  • Maak van dit mengsel kleine aperitiefbolletjes of grotere kroketten.
  • Haal de bolletjes of kroketten eerst door de bloem, dan het eiwit en tot slot door het paneermeel. Zorg dat alle stappen goed worden gedaan zodat ze niet openspatten in de olie.
  • Laat de kroketten rusten in de koelkast of kort in de diepvries.
  • Bak de kroketjes zoals mij in een kom met zonnebloemolie of in het frituurtoestel tot de kroketjes goudbruin zijn.

 

Smakelijk! 

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be