apero,  Recepten,  voorgerecht

Escargots zoals op de kermis recept

Wie herinnert zich niet de geur van warme escargots op de kermis? Een dampende pot vol kruidige bouillon waaruit je met een prikkertje die heerlijke schelpdiertjes vist. Pure nostalgie! En goed nieuws: je kan deze klassieker ook thuis klaarmaken. Met wulken (zeeslakken) en een rijke bouillon vol groenten, kruiden, een tikje pit zet je in een handomdraai die typische kermissfeer op tafel. Perfect als snack, voorgerecht of gewoon om herinneringen op te halen.

Escargots zoals op de kermis

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg wulken (zeeslakken)
  • 1 klontje boter
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 chilipeper
  • 1 el zout met zeewier (of gewoon grof zeezout)
  • 1 el zwarte peperbolletjes
  • 3 stengels selder
  • 1 wortel
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse bladpeterselie
  • 2 liter water

Bereiding

  1. Smelt de boter in een grote kookpot en voeg de fijngesneden ui, wortel, selder en knoflook toe. Laat kort aanstoven.
  2. Voeg de bouillonblokjes, chilipeper, zout, peperbolletjes en de helft van de peterselie toe. Blus met 2 liter water en breng aan de kook.
  3. Doe de wulken erbij en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Zeef de bouillon, leg de wulken terug in de bouillon en laat een nacht trekken voor de volle smaak.
  5. Werk af met de rest van de fijngehakte bladpeterselie en serveer warm in een kommetje met wat bouillon. Geef er prikkertjes en brood bij.

Tip: heerlijk om een stukje brood in die geurige bouillon te dippen!

Zoek je nog naar een leuk alternatief hapje in plaats van dit recept van escargots van op de kermis? Dan zijn deze Blinis met Hollandse maatjes wel iets voor jou!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *