Hotspots,  POPUP

EMBARCO | Deze Pop-Up MOET je bezocht hebben!

Ik ben door de vele ervaringen niet meer snel onder de indruk van locaties! Ik geniet altijd heel hard van leuke locaties, toffe pop-ups, maar om echt de hele avond onder de indruk te zijn daar slaagde EMBARCO in! Embarco is niet zomaar een pop-up bar langs de schelde of in een park. De setting voor Embarco is het majestueuze binnenplein van de Antwerpse Handelsbeurs. Neem er direct je agenda bij want de bar kan je maar twee weekends bezoeken! Deze bar mag je dus niet missen als BonVivant! 

Het idee voor de bar is afkomstig van Fiera; het metropolitische restaurant dat zich begin 2020 vestigde in de Schippersbeurs, aanpalend aan de Handelsbeurs. Bij de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten eind september, zal het team achter Fiera de bar, het grand café en het fine dining restaurant uitbaten van het KMSKA onder de naam Madonna. Het is dan ook met die reden dat het team nieuwe mensen wil opleiden en het concept rond Embarco ontstond.

Als naam van de tijdelijke bar werd gekozen voor Embarco [by Fiera]. Embarco is Spaans voor ‘inscheping’. Hiermee wordt verwezen naar de jongelui in opleiding die achteraf zullen inschepen in ofwel Madonna ofwel in Fiera. Tegelijk verwijst Embarco ook naar de rijke, internationale geschiedenis van de Antwerpse Handels- en schippersbeurs. De producten (waaronder dranken en kruiden) die er sinds de 16e eeuw werden verhandeld kwamen van over de hele wereld, wat op een prachtige manier wordt geïllustreerd door de talrijke wereldkaarten die de muren van de Handelsbeurs sieren.

Van Black Pearl tot Mayflower

Embarco trekt het rijke schippersverleden ook door in de look & feel van de zaak. Kratten, vaten en koperen details doen bezoekers wegzinken in de buik van een oude schuit waarvan je enkel maar kan hopen dat die ooit zijn thuishaven weer bereikt. De namen van de cocktails die worden geserveerd, zijn telkens afgeleid van beroemde of beruchte schepen. Wat dacht u van een Black Pearl (een twist op de Dark ‘n Stormy), een Flying Dutchman (afgeleid van de Negroni) of de alcoholvrije Mayflower?

Elke cocktail kost 14 euro en wordt vergezeld van een heerlijke pintxo.

Embarco by Fiera

Vanaf donderdag 18 tem zaterdag 28 augustus
elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 18 tot 24u 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *