Food & Drinks

Liefde voor Muziek te gast bij Codorniu

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is op kruissnelheid, we zijn morgen nog maar aan aflevering 3 en de ene catchy song of verrassende cover wisselen elkaar heel snel af. André Hazes, Regi, Karen Damen, Gene Thomas, Sean Dhondt, Peter Van Laet, Tom Dice & Kato geven het beste van zichzelf in een prachtige locatie die voor de gelegenheid werd omgebouwd tot opnamestudio.

Waar is deze prachtige locatie toch gelegen? Wel de opnames vonden plaats bij Codorniu, het oudste wijnbedrijf in Spanje. Manuel Raventós, de drijvende kracht van Codorníu, huurde in 1895 de modernistische architect Josep Puig i Cadafalch in om de wijnmakerij uit te breiden. Caves Codorníu is in 1976 uitgeroepen tot nationaal historisch erfgoed, een prachtig staaltje architectuur die is gewijd aan de productie en rijping van ‘s werelds beste mousserende wijnen. Iedereen kan de wijnkelders bezoeken. Ideaal te combineren met een citytrip in Barcelona!

Je ziet de vedetten elke aflevering steeds weer klinken met lekkere bubbels en daarom dacht ik waarom houden we ook niet even een proost momentje tijdens Liefde voor Muziek, want geef toe, de wereld van vandaag doet ons beseffen dat we nog meer moeten genieten van het leven en van elkaar! Wij ontkurkten een flesje Ars Collecta Codorniu Blanc de Blans, een erfenis van bijna vijf eeuwen Codorníu en virologische innovatie en beheersing. Dit is een blend van acht Grande Reserva Cavas van uitzonderlijke kwaliteit, op ambachtelijke wijze gemaakt in de vermaarde Celler Jaume, een autonome microkelder binnen Codorníu gericht op vernieuwing en onderzoek, precies op dezelfde plaats gebouwd waar Josep Raventós de eerste fles cava produceerde in 1872.

Cheers en hou je gezond! <3

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

 

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *