Food & Drinks,  Recepten

De Parijse Wafel van Jules Destrooper is jarig! [inclusief receptje]

De Parijse wafel van Jules DeStrooper blaast 50 kaarsjes uit! Na al die jaren is het nog steeds één van de klassiekers binnen het Jules Destrooper-assortiment dat maar uit liefst 19 soorten koekjes bestaat. De Parijse Wafel. Pure boter, vanille, eieren, bloem en suiker zijn de natuurlijke ingrediënten die nodig zijn voor het maken van deze luchtige als krokante biscuit. Nu, 50 jaar later, word de Parijse wafel nog steeds goed gesmaakt door menig BonVivant. Net zoals alle andere koekjes van Jules Destrooper bevatten deze lekkernijen geen bewaarmiddelen of kleur- en kunstmatige smaakstoffen.

Bij het persbericht dat ik toekreeg, waren enkele receptjes toegevoegd. Deze BonVivant geniet echt van uitgebreid aperitieven met hapjes en daarom koos ik om het hapje even te maken en te delen met men BlogVivant Lezers.

Parijse Wafel met hummus, munt en Iberico ham.

 

Benodigdheden:

  • 4 parijse wafeltjes
  • 100 gram kikkererwten (gekookt)
  • scheutje goede olijfolie
  • komijnpoeder naar smaak
  • gerookt paprikapoeder naar smaak
  • snuifje zout
  • 2 plakjes Iberico ham.
  • 4 blaadjes munt

bereiding:

  • Verwarm de Parijse wafeltjes in een oven van 180 graden en steek een rondje uit met een vormpje.
  • mix de kikkererwten tot een gladde puree met de olijfolie.
  • kruid met zout, komijn en paprikapoeder.
  • plaats een toefje van de hummus op de Parijse Wafel.
  • versnijd/pluk de plakjes ham in kleinere stukjes en plaats op de hummus.
  • werk af met een blaadje munt

Super simpel, maar de combinatie van het zoute en zoete is een klein bommetje in de mond!

smakelijk!

 

Ik kreeg van een PR bureau een perspakketje opgestuurd. Zonder verplichtingen rond publicaties. 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *